visoko priznanje

Klaudio Vitasović postao talijanski kavalijere (foto)

0
Adriano Chiodi Cianfarani i Klaudio Vitasović
Adriano Chiodi Cianfarani i Klaudio Vitasović

U prostorijama Grada Vodnjana 13. rujna upriličen je prijem za veleposlanika Republike Italije u Republici Hrvatskoj NJ. E. Adriana Chiodi Cianfarania. Prijemu su od strane Grada nazočili gradonačelnik Klaudio Vitasović sa zamjenicima Dirianom Delcaro Hrelja i Eneom Codacci, predsjednik Gradskog vijeća Grada Corrado Ghiraldo te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i opću upravu Nensi Giachin Marsetič.

Prijem je upriličen povodom dodjele odlikovanja kojeg potpisuje Predsjednik Republike Italije Sergio Mattarella gradonačelniku Vitasoviću, a koja je uslijedila nešto kasnije u sjedištu Zajednice Talijana Vodnjan.

Uz veleposlanika NJ. E. Adriana Chiodi Cianfarania, prijemu su nazočili i generalni konzul u Rijeci Paolo Palminteri sa pomoćnicom gospođom Ileanom Jančić, potpredsjednik Hrvatskoga sabora Furio Radin, zamjenica župana Istarske županije Giuseppina Rajko, predsjednik Talijanske unije Maurizio Tremul te predsjednik Izvršnog odbora Talijanske unije Marin Corva. Prisutni su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Grada Vodnjan-Dignano i Talijanske unije te radom talijanskih nacionalnih zajednica na području Vodnjana i Galižane, odnsosno zajednice Talijana Vodnjan i Zajednice Talijana Galižana.

Nakon prijema uslijedila je svečanost u vodnjanskoj palači Bradamante, u sjedištu Zajednice Talijana Vodnjan kojoj su prisustvovali brojni uzvanici i na taj način pružili podršku gradonačelniku Vitasoviću za ovo veliko postignuće.

Gradonačelniku je od strane veleposlanika NJ. E. Adriana Chiodi Cianfarania uručeno prestižno državno odličje "Cavaliere dell'Ordine della Stella d'Italia" – „Red zvijezde Italije s počasnom titulom viteza“. Odličje je Gradonačelniku dodijelio predsjednik Italije Sergio Mattarella za očuvanje tradicije, jezika, kulture i radi osiguranja maksimalne zaštite talijanske manjine kao i za njegovanje bilateralnih odnosa i mosta među kulturama.

Gradonačelnik Vitasović zahvalio se Republici Italiji, ali i cijeloj talijanskoj zajednici te svim svojim suradnicima. Istaknuo je zadovoljstvo dosadašnjim zajedničkim radom na očuvanju tradicije i kulture u Gradu Vodnjanu, te suradnjom sa talijanskom zajednicom. „Ponosan sam i sretan što mi je dodijeljeno ovo prestižno odličje i priznanje koje nas obvezuje da i u budućnosti, kao i do sada, njegujemo vrijednosti multikulturalnosti i multinacionalnosti  po kojima je naš Grad nadaleko poznat“ zaključio je Vitasović.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa