Ćurić šalje amandman o udžbenicima: 'Sadrži baš sve podatke'

5
Petar Ćurić (foto: T. Čuveljak)
Petar Ćurić (foto: T. Čuveljak)

Vijećnik HDZ-a u pulskom Gradskom vijeću Petar Ćurić uputio je medijima dopis kojeg objavljujemo u nastavku.

"Poštovani predstavnici medija, obavještavam Vas da sam za 12. sjednicu Gradskog vijeća Grada Pule, najavljenu za utorak 11. rujna, odmah po svršetku tematske o Uljaniku, predložio dopunu dnevnog reda točkom "Prijedlog Odluke o besplatnim udžbenicima za sve pulske osnovnoškolce".

Podsjećam, sličan sam amandman već predložio na sjednici Gradskog vijeća 1. kolovoza ove godine, ali isti je odbijen (nije ni pridodan na dnevni red) odlukom IDS-a, a presudne ruke za takvu odluku bile su one njihovih partnera: Zeleni, GLAS, Istarska stranka umirovljenika i Bošnjačka demokratska stranka Hrvatske (imenom i prezimenom vijećnice Gordana Ferenčić i Bruna Jovanović te vijećnici Ivan Nekić i Redžep Raimović).

Treba li napominjati da mi je zabranjena svaka rasprava po tom pitanju? Na kraju, protestirajući upravo protiv činjenice da mi se oduzima pravo na govor u vijećnici, udaljen sam sa sjednice od strane predsjednika vijeća Tiziana Sošića. Komentari vladajućih bili su da prijedlog nije dostatan, da nema ugrađenu službenu Odluku, te da nisam naveo brojke u proračunu odakle ćemo "uzeti" da bismo omogućili sredstva za besplatne udžbenike.

Zato, u privitku vam sad dostavljam kopiju novog dokumenta za nadolazeću 12. sjednicu vijeća, te isti sadrži baš sve podatke koji su eventualno prethodno manjkali. Zanima nas što će IDS sada kazati i kako se postaviti, jer pitanje besplatnih udžbenika nije pitanje pripadnosti bilo kojoj političkoj stranci, već prioriteta onih koji vode grad. S obzirom da je gradonačelnik Miletić na čelu grada već 12 godina - a još nije osigurao besplatne udžbenike - očito mu to nije prioritet.

I na kraju, naglašavamo - a tako stoji i u amandmanu - da smo itekako svjesni da su mnogi roditelji već nabavili udžbenike za svoju djecu - ali to ne smije i ne može biti opravdanje za naš nerad i nečinjenje kao gradskih vijećnika. Postoje mehanizmi refundacije troškova na bankovni račun, uz predočenje potvrde o izvršenom plaćanju, a dotakli smo se i mogućnosti jednokratne pomoći roditeljima svih pulskih osnovnoškolaca, dakle, bijega više nema!", navodi se u dopisu Petra Ćurića.

Amandman pročitajte ovdje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa