osnivač indexa matija babić:

Uljanik je zaključna priča o cijeloj Hrvatskoj. Parazituum mobile je propao

0

"S radnicima Uljanika trebaju se i moraju identificirati svi branitelji, učitelji, doktori i medicinske sestre, profesionalni članovi nevladinih udruga, poljoprivrednici, svećenici, svi članovi HDZ-a i SDP-a i svi djelatnici javnog sektora. Ne zbog solidarnosti, nemojmo se zajebavati. Nego zato što su dio iste priče.", zapisao je osnivač portala Index u današnjem uvodnom komentaru.

"Radnici Uljanika desetljećima promatraju nerad, nesposobnost i korupciju. Dok su stizale tuđe (naše) pare, dok su plaćice bile redovite, nitko nije maknuo prstom. Nitko nije želio talasati. Tek kad su govna došla do grla, kad je usfalilo našeg novca za nerad, pozivaju se na pravdu, solidarnost, pljačku, nesposobnu upravu. Kad su kupljeni plaćicama ostaju kuš. Jer tuđi problemi nisu njihovi, daj pare i za njih nema problema, pa iako svaki dan opet gledali nekompetenciju i pljačku i hladili jaja jer se brodovi i ne rade više.

Doktori i medicinske sestre desetljećima promatraju gomilanje partijskog administrativnog kadra, odnošenje kući bolničkog inventara, namještene i/ili nepotrebne javne nabave, korupciju u svojim redovima. Šute i ne talasaju da ne ugroze svoje pozicije. Štrajkaju li ikad zbog ičeg navedenog? Ne, štrajkaju eventualno za svoje plaće. Kad su kupljeni povišicama ostanu kuš, iako svaki dan dalje opet gledali nekompetenciju i pljačku.

Školstvo se raspada desetljećima. Učitelji promatraju nesposobnost i korupciju ravnatelja, namještene javne nabave. Jeste li ih čuli da štrajkaju za bolje školstvo? Ne, štrajkaju samo za veće plaće. Dok plaće stižu, sve ostalo nije njihov problem. Kupljeni beneficijama ostaju kuš.

Ratni veterani u svojim redovima gledaju lažne branitelje, lažne invalide, masovno sisanje tuđeg (našeg) novca od strane udruga. Dok i njima nešto kapa, ostaju kuš.

Ista je priča i za nevladine udruge, neprofitne medije, poljoprivrednike, svećenike i apsolutno sve, do zadnjih članova stranaka i radnika u javnom sektoru. Sve koji su sisali više nego što su radom ili porezima punili. Nema tu ljevice i desnice, samo socijalisti i nacionalsocijalisti koji će za jednu plaću ili donaciju više promijeniti tabor po potrebi. Od Bandiere Rosse do Čavoglava i obrnuto dijeli ih samo jedna neisplaćena plaća, poticaj, donacija.

A kad tražite pare, nema potrebe da govna sipate pred vladu ni da njih išta molite. Pa ne tražite Plenkovićev novac, nego naš. Dođite na trgove, dođite pred privatne kompanije, gađajte poduzetnike i građane govnima i njima u lice recite što želite: ŽELIMO VAŠ NOVAC. Novac otet nama je uvijek bio vaša cijena da budete kuš, da šutke promatrate desetljećima kako nas se pljačka da bi se naveliko kralo, a vas hranilo mrvicama. Našim parama kupovao se tzv. socijalni mir, bijedan eufemizam za kukavičluk i sebičnost sitnoprivilegirane većine.

Ukratko: očigledni lopovluk i nekompetencija baš nikog od navedenih nisu dirali sve dok su bili potkupljeni mrvicama. Glas nikad nisu dizali zbog nepravde, sve dok je bila na tuđi račun.

Ali mnogi od nas koji su privređivali sad su negdje drugdje - bankrotirani, uništeni od poreza i porezne uprave, ili ekonomski izbjegli u Irsku, Bugarsku, Ameriku, Maltu, Estoniju. Game over.

I sad biste kukali da je kriv netko drugi, da vi siroti niste ništa mogli? Desetljećima niste ništa mogli, dok ste promatrali brutalnu korupciju i još brutalniju nekompetenciju? Ni javiti se? Dok su zatvarali brdo malih firmi jer vas nismo bili u stanju sve nahraniti.

Uljanik je gotov, a slijedi i ostatak Hrvatske. Nema više para, nema više dovoljno budala da vas hrane. Parazituum mobile ne funkcionira. Sustav će se raspasti - prvo neće biti plaća i donacija u javnom sektoru, pa neće biti doktora da vas liječe - jer kad govna dođu do grla više neće šutjeti nego će pobjeći, potom neće biti ni penzija. I neka se reset dogodi što prije.

Dok je sve bilo na naš račun, to nije bio vaš problem. Sad, nakon što ste potrošili naših 30 milijardi kuna, to je vaš problem. Ali ne vidim zašto biste vi bili naš.", napisao je Matija Babić na Indexu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa