Posljedice nevremena

6 udara groma, 7 palih stabala i 2 ispumpavanja vode

0
Radnici Elektroistre nakon popravka trafostanice u Raši (foto: Robi Selan)
Radnici Elektroistre nakon popravka trafostanice u Raši (foto: Robi Selan)

Veliko nevrijeme praćeno olujnom kišom koje je 25. kolovoza zahvatilo Istru pouzročilo je niz šteta. U razdoblju od 8,56 do 12 sati Županijski centar 112 zabilježio je čak 24 događaja uzrokovana obilnim oborinama, jačim vjetrom i grmljavinom.

Dogodila su se četiri udara groma: najprije je munja udarila u stranog turistu u kampu Bijela Uvala kod Poreča koji je prevezen Sanitetskim prijevozom u OB Pula, potom je grom udario u osobno vozilo na cesti od Vozilići prema Labinu bez ozlijeđenih osoba. Grom je udario i jednu kuću u Kašteliru kod Poreča, također bez ozlijeđenih osoba te udar groma u trafostanicu HEP-a u Raši što je izazvalo požar i prekid el. energijom na čitavoj Labinštini.

Bez struje osim Labina bili su dijelovi Poreštine, Novigrada, Buja i Umaga.

Zaprimljeno je 7 dojava o palim stablima na kolnik na području Umaga i Poreča. Vatrogasci Umaga i Poreča imali su četiri tehničke intervencije uklanjanja stabala koja su pala na vozila i jedno ispumpavanje vode iz podrumskih prostorija u Umagu.

Od 20,50 do 23 sata zaprimljene su slijedeće dojave građana uzrokovane nevremenom. Dva udara groma u stablo, jedan u Vrsaru u ulici Rade Končara i jedan kod mjesta Čipri na području Pazina. Dvije tehničke intervencije JVP Poreč zbog ispumpavanja vode iz prizemnih prostorija u OŠ Poreč i u naselju Špadići.

Na području Pule i Peroja iskočilo je nekoliko šahtova iz ležišta, a na cesti Vodnjan-Bale je palo stablo na prometnicu. Bez električne energije bilo je više sela u okolici Marčane do 06,03 sat, područje Kanegre do 23,30 sata, a još je bez struje nekoliko sela na području općine Svetvinčenat.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa