Red Hot Chili Peppers Real Tribute bend iz Vojvodine oduševio u Poreču

0
 'Under the Bridge', 'Californication', 'Breaking the Girl', 'Give it away' i drugi hitovi kultnih rockera Red Hot Chilli Peppers sinoć su se orili porečkom rivom, a publika u kojoj je bilo i mlađih i starijih generacija pjevala je sve hitove uglas
'Under the Bridge', 'Californication', 'Breaking the Girl', 'Give it away' i drugi hitovi kultnih rockera Red Hot Chilli Peppers sinoć su se orili porečkom rivom, a publika u kojoj je bilo i mlađih i starijih generacija pjevala je sve hitove uglas

Energični rockeri iz Vojvodine – Red Hot Chili Peppers Real Tribute bend jučer su svojim žestokim ritmovima dobro uzdrmali brojnu publiku na porečkoj rivi u sklopu Poreč Open Air Festivala. Već je predgrupa The Blondes napravila odličnu uvertiru stalno najavljujući bend večeri što je na rivu privuklo veliki broj ljudi. Okupljena publika je željno iščekivala poznate hitove Peppersa.

Tribute bend je počeo svoj nastup pjesmom 'Can't stop', a nastavio nizom RHCP hitova među kojima su najbolje reakcije publike izazvale 'Otherside', 'Dark Necessities' i 'Under the bridge'. A najviše ovacija izazvala je izvedba velikog hita 'Californication' s višestruko nagrađivanog albuma koji je s 15 milijuna prodanih primjeraka ujedno i najprodavaniji album Peppersa. Ona je bila zadnja. U publici su bili mahom veliki obožavatelji RHCP-a koji su znali sve riječi pjesama i pjevali uglas s bendom. A bend se pobrinuo za dobru atmosferu. Glavni pjevač je kao i prošle godine skakao u publiku i bio izuzetno energičan što je vrlo brzo obuzelo i publiku pa je interakcija potrajala do kraja koncerta. Iako bis nije bio planiran, bend nije mogao odoliti pozivu publike i izveo je još 'Get on Top' i 'Californication'.

Danas se nastavlja i Street Art Festival koji traje još šest dana tijekom kojih će porečke ulice preplaviti brojni glazbeno-scenski nastupi i likovno-umjetnički projekti. Festival već 18. godinu oživljava gradsku jezgru Poreča i omogućuje predstavljanje mnoštva umjetničkih radova te novih kreativnih formata, a izvođači i publika često razmjenjuju iskustva i uživaju u interakciji. Program omogućuje zabavu za cijelu obitelj pa je tako za najmlađe i njihove roditelje organizirana besplatna radionica mozaika. Naći će se ponešto za svakoga jer publiku očekuje niz glazbenih performansa, cirkuskih nastupa, ali i zanimljivih instalacija koje će zaintrigirati brojne posjetitelje.

Nedjelja je rezervirana za najmlađe jer je na rasporedu posljednji Istra Inspirit, interaktivni obiteljski zabavno-edukativni program na Otoku Sveti Nikola. Djecu će na putu kroz zanimljivu priču slijediti mnoštvo vila i vilenjaka, a otkrit će i tko je sagradio Arenu, koga su opljačkali gusari i brojne druge uzbudljive priče.

U srijedu slijedi još jedan izvrstan koncert u sklopu ovogodišnjeg festivala 23. Jazz in Lapidarium by POUP kada će publiku svojim nastupom počastiti ruski saksofonist Oleg Kireyev. Ovaj svestrani glazbenik pripadnik je ruske jazz scene, a uzori su mu legendarni saksofonisti: Coleman Hawkins, Dexter Gordon, Michael Brecker i Joshua Redman. Njegovi su nastupi mješavina stilova budući da je i sam tijekom života prošao kroz razne kulture koje su utjecale na njegovu izvedbu. Naime, rođen je na području Urala, školovao se u Rusiji, a potom nastupao i svojim djelima zabavljao publiku širom Europe i SAD-a.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

VOZAČ/VOZAČICA TRANSFERA / TRANSFER DRIVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/ICA - CLEANER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/SOBARICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA