uljanik

Neto plaće članova Uprave Uljanika iznose 40.000 kuna

0
Foto: Večernji list
Foto: Večernji list

Treći dan štrajka u Uljanik Grupi, odnosno u Uljaniku i 3. maju donio je i službeni zahtjev sindikata za smjenu uprave koja je dovela do teškog stanja u brodogradnji. Vlada i dalje nije iznašla rješenje koje bi omogućilo isplatu plaća, a do kraja godine za režije, radnike i “hladni pogon” kompanija trebalo bi osigurati likvidnost od barem 100 milijuna eura, piše Večernji list.

Istodobno u javnost cure podaci o enormnim nagradama koje su si nesposobne uprave dodjeljivale. Točan je iznos osnovne neto plaće članova uprave Uljanika 40.000 mjesečno što u bruto iznosu stoji oko 80 tisuća kuna mjesečno. Ipak, uz dodatke na plaće ti su se iznosi povisili i na više od 100 tisuća kuna mjesečno u bruto iznosu, kako je Večernji list i pisao na temelju neslužbenih informacija. Uz bonuse koje je sebi isplatila uprava koja je kompaniju dovela do rekordnog gubitka, primanja prvog čovjeka Uljanik Grupe Giannija Rossande lani su se popela na oko 600 tisuća kuna.

Za usporedbu, riječ je o tri puta većim primanjima od onih koje ostvaruju ministri. Zanimljiv su podatak i ugovori s konzultantima kojima se na mjesečnoj razini u jednom razdoblju 2017. isplaćivalo 200 tisuća eura, odnosno 1,5 milijuna kuna, piše Večernji list.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa