demantij ids-a:

Uljanikovi menadžeri nisu u IDS-u, niti su povezani s tom strankom

0
Uljanik
Uljanik

Našem je portalu stigao demantij na članak „Tko su 14 direktora koji su drmali Uljanikom“ kojeg smo ovdje prenijeli s Večernjeg lista. Demantij objavljujemo u cijelosti.

"U skladu sa Zakonom o medijima (čl. 41, st. 1, st. 2) te u cilju točnog i potpunog informiranja javnosti, zahtijevamo objavu ispravka netočnih informacija objavljenih dana 24. kolovoza u vašem listu, u članku pod naslovom „Tko su 14 direktora koji su drmali Uljanikom“, čija je autorica novinarka Marija Brnić.

Naime, u gore navedenom članku iznesena je tvrdnja da je većina menadžera koji „drmaju Uljanikom“ bliska ili aktivna u IDS-u. To je lako provjerljiva laž i obična manipulacija. Naime, nitko od ovih 14 direktora koji „drmaju Uljanikom“ nije član IDS-a, nije aktivan u stranci, niti je na bilo koji način, profesionalno ili privatno, povezan s predstavnicima IDS-a.

Napominjemo da je budućnost Uljanika preozbiljna tema da bi se na njoj prikupljali politički poeni uobičajenim metodama konstruiranja i klevetanja. Čak i oni koji plasiraju takve lažne informacije znaju da to nije istina, što su, u konačnici, i sami priznali. Politiziranje cijele ove situacije u pulskom brodogradilištu šteti interesima Uljanika, Pule, Istre i cijele Hrvatske.

Podsjećamo još jednom da na situaciju u Uljaniku, uz Europsku uniju, mogu utjecati isključivo tri aktera - Uprava, Vlada RH i strateški partner. Od svih njih očekujemo tri stvari: da sačuvaju radna mjesta, da zadrže brodogradnju i da osiguraju uvjete da Uljanik iz svega ovog izađe kao jača i konkurentnija kompanija.

Na kraju, želimo naglasiti da je objavom netočnih informacija nanijeta velika šteta našoj stranci te sukladno Zakonu o medijima zahtijevamo da se ovaj demanti objavi bez promjena i dopuna na istovrijedan način na koji je bila objavljena netočna informacija na koju se naše reagiranje odnosi.", navodi se u demantiju kojeg potpisuje Ured za odnose s javnošću IDS-a.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa