Bježi, bježi, galebe! Sova Veronika sad je glavna u gradu

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Turističke kompanije godinama su muku mučile kako zaštititi svoje goste od nasrtaja galebova, koji se hrane po smetlištima, a znaju gostima za stolom otimati hranu. No zadnjih godina su, izgleda, pronašli rješenje, a to su - sova Veronika, jastreb i “šaptač pticama” Hari Herak, piše 24sata.

- Čuvanje turističkih objekata nije lak posao ljeti jer, osim nesnosnih vrućina, ptice koje rastjeruju trebaju biti stabilne, disciplinirane, mirne i poslušne, pogotovo što među gostima ima male djece i kućnih ljubimaca - govori Herak. Svako malo zaustavlja nas netko od turista i doslovno moli da se fotografira s Veronikom ili jastrebom. Malo dalje čuje se prodoran urlik i galebovi već bježe čim su nas zapazili u pokretu.

Naš sugovornik objašnjava da problema s njima ne bi niti bilo, pogotovo kad bi se ljudi odgovorno ponašali prema njihovim staništima ne uzimajući im životni prostor. - Ista je stvar i s drugim životinjama. Grade se ceste i kuće na sve strane, i onda se čudimo kako preko prometnica trče divlje svinje, srne, zečevi, pa čak i medvjedi, koji stradavaju u prometu - dodaje Hari, čija je metoda rastjerivanja ptica svakako uspješnija i bolja od onih kojom se životinje uništava. - Ja svoje ptice učim osnovnim stvarima tijekom više mjeseci, a sve ostalo kasnije nauče same u radu - rekao je Herak za 24sata.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa