holcim o spaljivanju otpada

'Neka Kaštijun dokaže da može proizvesti kvalitetno gorivo'

0
Predsjednica Uprave Holcima Virna Višković Agušaj
Predsjednica Uprave Holcima Virna Višković Agušaj

"Holcim ne odustaje od nikoga. Kada Županijski centar za gospodarenje otpadom (ŽCGO) Kaštijun dokaže da zaista može proizvoditi kvalitetno gorivo iz otpada (SRF) koje mi možemo koristiti u svom postrojenju, bit ćemo zainteresirani javiti se na natječaj i sklopiti ugovor s Kaštijunom", izvijestila je predsjednica Uprave Holcima Virna Višković Agušaj, piše Glas Istre.

Podsjetila je da se Holcim na natječaj u siječnju nije javio isključivo zbog kvalitete SRF-a koja je bila prikazana u natječaju, odnosno parametara koji im nisu odgovarali. Prije svega, odnosi se to na lošu kalorijsku vrijednost, postotak vlage i klorida koji su bili viši nego što cementni pogon može koristiti.

No, Uprava Holcima i dalje je u komunikaciji s tvrtkom Kaštijun i Istarskom županijom, a potvrđuju da sve ide u smjeru da Županijski centar postigne kvalitetu goriva iz otpada koja bi zadovoljavala potrebama cementare.

Komentirajući moguće alternativne lokacije za zbrinjavanje SRF-a, među kojima se kao najnovija spominje HEP-ov Plomin, Višković Agušaj kaže da je najvažnije sagledati koliko će u konačnici koštati investicija zbrinjavanja i koje će rješenje imati najmanji utjecaj na okoliš, javlja Glas Istre.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa