bolnice u puli i zagrebu

Pacijentice u šoku: 'Znate kad su nas naručili za preglede!?'

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

bog nesnošljivih glavobolja Danijelu Modrušan liječnica obiteljske medicine uputila je neurologu. Nakon pregleda specijalist neurologije rekao joj je kako je nužno da napravi MR mozga. Uzela je uputnicu i 19. srpnja naručila se na pregled u OB Pula. Termin pregleda je: 29. prosinca 2020. godine, piše Jutarnji list.

Jelena iz Zagreba već godinama pokušava ustanoviti od čega boluje. Nakon bezbroj pregleda i silne dokumentacije zaključeno je kako bi imunolog trebao ustanoviti uzrok njezinih tegoba. Zbog toga se 5. srpnja naručila na KBC Zagreb i poštom joj je uskoro stigao termin: 26. veljače 2020. godine. Danijela će tako uz pomoć javnog zdravstva sljedeće dvije i pol godine trpjeti bolove a da ne zna dijagnozu, a Jelena će do pregleda čekati godinu i pol dana.

- Na magnetsku rezonancu sigurno ne idem iz razonode. Uostalom, specijalist neurologije zatražio je pregled kako bi se ustanovilo što mi je. Nevjerojatno je da se na pregled čeka dvije i pol godine. Sve i ako ne govorimo o hitnom pregledu, čekanje od gotovo 30 mjeseci je neprihvatljivo - kaže Danijela i dodaje kako se sa svojim zdravljem sigurno neće igrati te kako će otići privatno obaviti pregled, a svoj će termin prepustiti nekom drugom. Slično kaže i Jelena, koja je umorna od traženja uzroka bolesti i boji se da ovim tempom nikad neće riješiti probleme. Prema svemu sudeći, liste čekanja ne samo da se nisu smanjile, nego su duže nego ikada prije. Iz KBC-a Zagreb objasnili su zašto se na pregled imunologu čeka gotovo dvije godine.

- Reumatološka/imunološka služba KBC-a Zagreb je preopterećena. Broj bolesnika koji se pregledaju u polikliničkim ambulantama Zavoda te obrađuju i liječe u dnevnoj bolnici Zavoda je udvostručen u posljednje tri godine - kaže prof. dr. sc. Branimir Anić, pročelnik Zavoda za kliničku imunologiju i reumatologiju KBC-a Zagreb, javlja Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa