Obnovom igrališta do bezbrižnijeg djetinjstva Umažana

0
Jedno od obnovljenih dječjih igrališta u Umagu
Jedno od obnovljenih dječjih igrališta u Umagu

Grad Umag već dugi niz godina provodi snažne mjere u smjeru podrške i pomoći svojim najmlađim sugrađanima, kao i njihovim roditeljima. Pored projekta „Umag-grad djece 2010.-2020.“ u okviru kojeg se planira u potpunosti izgraditi nove, odnosno rekonstruirati postojeće vrtiće, potpore od 1.500 kuna po svakom novorođenom djetetu,  jednokratne pomoći za djecu čiji su roditelji nezaposleni ili imaju ozbiljnih socijalnih problema, besplatnih udžbenika, kao i osiguranog produženog boravka te besplatnog prijevoza za sve osnovnoškolce, sufinanciranja prijevoza srednjoškolaca, studentskih stipendija te socijalnih potpora za studente slabijeg imovinskog stanja, Grad Umag kontinuirano provodi i manje projekte, a koji su opet od iznimno velike važnosti. Tako je upravo proveden još jedan krug rekonstrukcije i obnove dječjih igrališta na području cijelog Umaga, radi ljepšeg i bezbrižnijeg djetinjstva naših malih sugrađana.

Svoje „ljepše ruho“ dobila dječja igrališta u Đubi, Segetu, Lovrečici, Babićima, Petroviji, Finidi, tri u Komuneli, Murinama, pet u Moeli te Punti. Dječje igralište u Rožacu je u fazi izgradnje, a u planu je izgradnja igrališta i u drugim mjesnim odborima Grada Umaga.

Grad Umag se kontinuirano trudi svojim najmlađim sugrađanima pružati što bolji i kvalitetniji život, ne bi li se razvili i izrasli u zadovoljne i ispunjene osobe, a u konačnici činili sastavni dio naše zadovoljne i ispunjene zajednice.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa