Gluhoslijepe osobe trebaju našu trajnu pomoć

0

Visoku razinu senzibiliteta koju Europski parlament pokazuje  prema potrebama gluhoslijepih osoba treba usmjeriti na osiguravanje kvalitetnije prevoditeljske usluge za osobe s dvostrukim oštećenjem, istaknuo je europarlamentarac Ivan Jakovčić (IDS/ALDE) u obraćanju sudionicima konferencije o prevladavanju audiovizualnih teškoća s kojima se gluhoslijepe osobe susreću u svakodnevnom životu koja je pod nazivom “Sami možemo učiniti tako malo; zajedno možemo učiniti mnogo” održana u Europskom parlamentu.

“Rezolucija kojom se EU institucije pozivaju na osiguravanje ravnopravnog statusa za posebno obrazovane prevoditelje za gluhoslijepe osobe naići će, uvjeren sam, na veliku podršku zastupnica i zastupnika u Europskom parlamentu. Naša suradnja s Udrugom gluhoslijepih osoba toliko je uznapredovala da nemam nikakve dvojbe o postojanju visoke razine senzibiliteta u Europskom parlamentu za potrebe gluhoslijepih osoba”, kazao je Jakovčić.

“Rezolucija, koju sam predstavio na Konferenciji, poziva zemlje članice, dakle nacionalne vlade, ali i regionalne i lokalne vlasti na pokazivanje dodatnog senzibiliteta za poteškoće s kojima se gluhoslijepe osobe susreću. Sve osobe s posebnim potrebama imaju svoje specifične životne situacije i svakodnevne poteškoće i mi moramo pokazati solidarnost s tim osobama. Gluhoslijepe osobe, zbog dvostrukog oštećenja, trebaju našu dodatnu brigu i pomoć. Ova Konferencija znači veliki korak naprijed u podizanju svijesti o posebnim potrebama gluhoslijepih osoba, osobito u komuniciranju i pristupu informacijama”, zaključio je Jakovčić.

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa