Veterani Beograda ponovo najbolji na košarkaškom turniru u Rovinju

0
Veterani Rovinja s Božidarom Maljkovićem
Veterani Rovinja s Božidarom Maljkovićem

Rovinjski košarkaški veterani povodom Dana grada i Sv. Eufemije organizirali su po 9. puta međunarodni turnir veterana, a na kojem je ove godine sudjelovalo 12 ekipa, osam u muškoj i četiri u ženskoj konkurenciji.

Nakon dva dana igranja, najuspješniji su bili veterani Beograda, koji su nakon tri pobjede u svojoj grupi (Puljanka, Banja Luka, Rochdale Velika Britanija) i u finalu bili bolji od domaćina turnira Rovinja 50:36.

Rovinjski su pak veterani do finala došli pobijedivši također tri ekipe u svojoj grupi (Subotica, Portorož i Goeteborg Švedska).

U ženskom dijelu turnira najbolje su bile košarkašice, ponovo Beograda, koje su nakon pobjede nad Suboticom u polufinalu bile uspješnije od veteranki Splita 26:15. Veteranke Splita u polufinalu su bile bolje od Novog Sada.

Poseban gost ovog veteranskog turnira bio je nekadašnji trener splitske Jugoplastike i peterostruki prvak Europe (Jugoplastika, Limoges, Panatinaikos) Božidar Maljković, trenutno izbornik reprezentacije Slovenije i trener zagrebačke Cedevite. Koliko je bio oduševljen turnirom i njegovom organizacijom, kazuje podatak da, iako je najavio jednodnevni dolazak, ostao je sva tri dana turnira. (I.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa