Obračun u Puli: Suspendirani policajac htio pregaziti šefa zatvora

0
Zatvor u Puli
Zatvor u Puli

Goran Terković, prvi čovjek pulskog zatvora prošlog je ponedjeljka ujutro, zajedno sa svojim zamjenikom, izašao iz zatvorske zgrade na ulicu u Puli. Ispred samog ulaza u zatvor na njega se velikom brzinom sa svojim Peugeotom 206 sjurio pravosudni policajac Sanjin Jurešić, koji je inače suspendiran. Terković je skočio ulijevo kako bi izbjegao nalet Peugeota, a Jurešić se zaustavio pored svojeg šefa, podrugljivo se nasmijao, pokazao mu srednji prst desne ruke i pobjegao, piše 24sata.

Upravitelju pulskog zatvora nije preostalo drugo nego slučaj pokušaja gaženja automobilom i zastrašivanja s primjesom prijetnje prijaviti pulskoj policiji. Jurešić je uhićen navečer istog dana.

- Temeljem prijave oštećenog 48-godišnjeg hrvatskog državljanina pulska policija je provela kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom te utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo prijetnja. Muškarca se sumnjiči da je 23. travnja oko 10,30 sati u Kranjčevićevoj ulici u Puli ozbiljno zaprijetio 48-godišnjaku tako što je automobilom krenuo prema njemu te je muškarac u cilju izbjegavanja udara u automobil odskočio u stranu. Osumnjičeni muškarac 24. travnja priveden je u pritvorsku jedinicu PU istarske – kaže Nataša Vitasović iz istarske policije.

Dokaže li se krivnja Jurešiću mogao bi zaraditi kaznu zatvora od šest mjeseci do pet godina. Dok traje postupak protiv Jurešića, pulsko Općinsko državno odvjetništvo zabranilo mu je približavanje Terkoviću na udaljenost manju od stotinu metara te bilo kakav kontakt.

Prijavljeni Jurešić jedan je od petorice pravosudnih policajaca pulskog zatvora koji su osumnjičeni za propuste u obavljanju službe i prouzročenu smrt iz nehaja zatvorenika Bojana Bešića koji je sredinom studenog 2015. poginuo u požaru zatvorske ćelije. Bešić je, zbog propusta pravosudnih policajaca prilikom pregleda, u specijalnu izolacijsku ćeliju uspio prošvercati upaljač kojim je zapalio izolacijsku oblogu što je ubrzo dovelo do tragedije. Zbog smrti njegova obitelj od države potražuje nešto manje od 1,2 milijuna kuna, piše 24sata.

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa