Nijemcu blokirali kotač u Fažani, sve završilo na sudu

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Njemački državljanin Thomas S. u kolovozu 2014. u Fažani pronašao je bloker kotača na svom automobilu. Unatoč tome što je uredno platio parkirnu kartu. Parkirni službenik je, kad mu je Thomas pokazao kartu, maknuo bloker kotača i pocijepao kartu. Nijemac je mislio da je tu kraj, prenosi Njemački automoto klub (ADAC) na svojim stranicama. No, pogriješio je, piše Croexpress.

Sredinom 2016. godine dobio je pismo javnog bilježnika iz Pule s fotografijom svog vozila. U roku od osam dana tražilo se od njega da plati 125 eura ili će morati platiti 185 ili više. Kazna za parkiranje tada je iznosila 20 eura. 

Thomas je zatražio pomoć od ADAC-a, a stvar je završila na sudu. Postupak još uvijek nije gotov. ADAC navodi da je u jednom slučaju hrvatski 'utjerivač dugova' za neplaćenu kaznu od 13 eura tražio čak 407 eura.

Svojim članovima savjetuju da u Hrvatskoj dvaput pitaju je li parkiranje doista dozvoljeno. Ako slučajno dobiju kaznu, neka je odmah plate. I obavezno sačuvaju sve račune. Ako im se dogodi da dobiju pismo o potrebi plaćanja iz Hrvatske, neka potraže pravnu pomoć ADAC-a, donosi Croexpress.

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa