U Općini Medulin obilježeni Svjetski dan knjige i Noć knjige

0
Osnovna škola
Osnovna škola

U Općini Medulin 23. travnja obilježeni su Svjetski dan knjige i autorskih prava te Noć knjige. Kako je tema ovogodišnje manifestacije dječje viđenje knjige u budućnosti, i aktivnosti u općini Medulin bile su usredotočene upravo na najmlađe.

Tijekom prijepodneva predstavnici Općine Medulin posjetili su dječje vrtiće u naseljima na području općine te svojim najmlađim mještanima poklonili za vrtićke knjižnice prigodne poklon pakete knjiga, slikovnica i društvenih igara.

U medulinskoj osnovnoj školi učenici nižih razreda sa svojim su učiteljicama izrađivali slikovnicu za slabovidne i slijepe osobe, a u goste su školarcima došli književnici Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen, iz ližnjanskog svratišta za pisce „Zvona i nari“. Učenici viših razreda su u organizaciji i pod vodstvom knjižničarke Dušanke Đokanović sudjelovali u edukativno zabavnoj radionici „Književni detektivi“ te su pomoću QR kodova na hodnicima škole tragali za odgovorima na pitanja vezana za književne pojmove iz školske lektire. U školi su se navedene aktivnosti i druženje učenika, nastavnika i gostiju održale od 18 do 21 sat, kada su predstavnici Općine Medulin također posjetiti OŠ dr. Mate Demarina u Medulinu te školsku biblioteku upotpuniti prigodnim poklon paketom knjiga za osnovnoškolski uzrast.

Na kraju dana, od 19 do 20 sati u prostoru Općinske čitaonice u Vinkuranu postavljena je izložba likovnih radova najmlađih mještana koji su u svojim vrtićima pripremili za ovu prigodu pojedinačne i zajedničke radove na temu ovogodišnje Noći knjige – kako djeca zamišljaju budućnost knjige i knjige budućnosti.

U želji da čitaonica dobije odjeljak dječje knjige i dječji kutak, Općina Medulin je za nju namijenila jedan komplet dječjih naslova te društvenih igara, a povodom ovogodišnje Noći knjige mještani su, posebno najmlađi, mogli posjetiti vinkuransku čitaonicu, razgledati izložbu te u trajnu posudbu dječjem kutku čitaonice donijeti neku svoju pročitanu knjigu, slikovnicu ili igru. Iznimna je i vrijedna donacija knjige-slikovnice koju je za dječji odjeljak vinkuranske čitaonice donio njen najmlađi posjetitelj, dvogodišnji Vinkuranac Jan Brkić, kojemu Općina Medulin posebno zahvaljuje. Time je simbolično, na Svjetski dan knjige i povodom ovogodišnje Noći knjige, maleni Jan svojim vršnjacima omogućio druženje s knjigom i radost čitanja knjiga te pomogao u stvaranju odjeljka dječje knjige i dječjeg kutka u prostoru Općinske čitaonice u Vinkuranu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa