RWE ne želi graditi Plomin C, ali želi upravljati njime

0
TE Plomin
TE Plomin

RWE je, kao dugogodišnji HEP-ov partner u TE Plomin 2 primio na znanje objavu poziva za iskazivanjem interesa za strateško partnerstvo s HEP-om u projektiranju, izgradnji i upravljanju novom jedinicom termoelektrane Plomin C, koji traje do 14. rujna, stoji u najnovijem priopćenju ove kompanije.

RWE ispunjava sve natječajne uvjete i spreman je projekt podržati sa svoje sadašnje pozicije dioničara TE Plomin d.o.o. te kao kompanija s iskustvom i znanjem u realizaciji projekata velikih elektrana ove vrste u Europi.

RWE je, međutim, donio odluku da neće sudjelovati u predkvalifikacijskom krugu u kojem će se obaviti uži izbor zainteresiranih za ulazak u strateško partnerstvo. Odluka je većim dijelom posljedica prilagodbi u RWE-ovoj strategiji vezanoj uz strukturu europskog portfelja elektrana te trenutačnih kapitalnih ograničenja.

RWE-u je dobro poznata sve teža situacija u proizvodnji energije za temeljne potrebe u Hrvatskoj kao i uloga koju bi u tom kontekstu imala nova elektrana u Plominu. Zbog toga je RWE izrazio zanimanje da projekt podrži djelujući kao HEP-ov zastupnik – tehnički savjetnik u projektu, tako što će voditi brigu o upravljanju i održavanju objekta te dobavljanju energenta i prodaji proizvedene električne energije. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa