STATISTIMA PUK'O FILM

'Već godinu dana čekamo honorar iz Bulajićeva filma'

0
Foto: Jutarnij list
Foto: Jutarnij list

Više od 150 Istrijana, nezadovoljnih filmskih statista koji su sudjelovali u snimanju novog filma legendarnog redatelja Veljka Bulajića, tvrde kako za svoj angažman na filmu “Bijeg do mora” danas, gotovo godinu dana nakon snimanja, nisu dobili ni kune obećanog honorara, piše Jutarnji.

Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja da s produkcijom dogovore konačnu isplatu duga, okupili su se te potpisali peticiju koju su uputili produkcijskoj kući Gral Film, inače nositelju ove ljubavno-ratne drame, donosi Jutarnji list.

Nezadovoljni istarski statisti, među kojima ima umirovljenika, studenata i nezaposlenih, naime, prošlog su ožujka statirali na visokobudžetnom filmu “teškom” 10 milijuna kuna, koji je najavljivan kao “internacionalni projekt s vrhunskim glumcima iz nekoliko zemlja” te za koji je iskazan interes “mnogih distributera, i stranih i domaćih”. Masovne scene snimale su se tri, odnosno pet dana, a za svoj angažman na filmu statisti su trebali dobiti otprilike 200 kuna po danu, odnosno ukupno oko 100 tisuća kuna, piše Jutarnji.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa