Selma Smajić iz Umaga među najboljim hrvatskim poduzetnicama

0
Anamarija Cicarelli, Tihana Šmitran, Selma Smajić, Ivana Matić, Kristina Ercegović i Josipa Maslać-Petričević
Anamarija Cicarelli, Tihana Šmitran, Selma Smajić, Ivana Matić, Kristina Ercegović i Josipa Maslać-Petričević

U povodu Svjetskog dana poduzetnica proglašene su najbolje hrvatske poduzetnice. Mreža poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria i Institut za razvoj ženskog poduzetništva i vodstva Adria koji izbor organiziraju već tri godine, izabrali su najuspješnije poduzetnice u četiri kategorije. To su Josipa Maslać-Petričević, Selma Smajić, Anamarija Cicarelli i Tihana Šmitran. Kategorije su podijeljene prema tome koliko dugo poduzetnice posluju i imaju zaposlenika, a sve moraju bilježiti kontinuirani rast poslovanja.

„Ovogodišnji izbor najboljih poduzetnica pokazao je koliki kapacitet imaju hrvatske poduzetnice. Sad je ključni trenutak da se taj kapacitet iskoristi  jer Hrvatska nužno treba poduzetništvo koje raste organski i s kalkuliranim preuzimanjem rizika. To su upravo kvalitete žena u poduzetništvu koje je već prepoznao privatni sektor, pa poduzetnicama prilagođava svoju ponudu. Ni najefikasniji javni sektori nikad neće biti lideri u inovativnim rješenjima, ali mislim da je sad vrijeme da se strategija razvoja ženskog poduzetništva počne brže implementirati. Imamo gotova rješenja i veselimo se suradnji i na ovom projektu s Ministarstvom gospodarstva“, kazala je Ivana Matić, osnivačica mreže Women in Adria.

Najuspješnijim hrvatskim poduzetnicama na nagradama su među prvima čestitale Ana Mandac, pomoćnica ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta, i Nela Jurić, pomoćnica pročelnice za gospodarske djelatnosti, rad i turizam Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Grada Zagreba.

Selma Smajić, vlasnica i direktorica tvrtke Ures iz Umaga, proglašena je Perspektivnom poduzetnicom godine. Njezina se tvrtka već više od dvadeset godina bavi uzgojem bilja i bobičastog voća, hortikulturom te cvjećarstvom.

„Moj poslovni fokus i ljubav su biljke i sve što ide uz njih. Sve je u mojoj karijeri teklo postepeno, zdravim, normalnim tempom. Nikako trkom! Uspjeh preko noći događa se rijetkima! Poslovanje se razvijalo od proizvodnje bilja, preko otvaranja jednog, pa drugog vrtnog centra i podizanja nasada bobičastog voća do ispunjenja još jednog  sna - otvarenja cvjetnog studija Flores prošle godine“, kazala je Selma Smajić. Najveći problem, ističe, dijeli s većinom poduzetnika u Hrvatskoj, a to je nestabilan ekonomski sustav. Također smatra kako bi država trebala bolje regulirati ustupanje svojeg poljoprivrednog zemljišta poljoprivrednicima.

Dodjela nagrada najboljim hrvatskim poduzetnicama održana je pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Grada Zagreba, a glavni su sponzori bili Raiffeisen banka i Toyota.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa