Mlada Riječanka: Ovo je kava s ljudskim mlijekom!

0
Tajči Čekada s proizvodima od ljudskog mlijeka
Tajči Čekada s proizvodima od ljudskog mlijeka

Svježe ljudsko mlijeko EkoEko, čokoladni namazi i napitci od svježeg ljudskog mlijeka, EkoTella - čokoladni namaz s organski uzgojenim lješnjacima, kakaom i svježim ljudskim mlijekom, kao i nezaobilazni EkoCaffe - hladni napitak od kave i svježeg ljudskog mlijeka, moći će se, uz ostale proizvode na bazi ljudskog mlijeka, kušati u Kulturnom centru Lamparna u Labinu, gdje se 11. studenog u 20 sati otvara samostalna izložba riječke umjetnice i modne dizajnerice Tajči Čekada.

Predstavit će svoj projekt “Eko Eko ljudsko mlijeko”, ostvaren uz pomoć OPG-a Jeričević-Manufaktura smisla, koji obuhvaća proizvodnju cijelog niza mliječnih proizvoda, ali ne od kravljeg ili kozjeg, već od ljudskog mlijeka. Osim “Eko” mliječnih proizvoda koje će posjetitelji moći i degustirati, izložba se sastoji od foto i video dokumentacije njene istoimene akcije.

“Akcijom ‘Eko Eko ljudsko mlijeko’ htjela sam postići reakciju slučajne publike na proizvode napravljene od ljudskoga mlijeka. Nije mi niti namjera, a niti želja ovim radom nagovarati ljude da se hrane ljudskim ili bilo kojim drugim mlijekom, a niti obrnuto. Moj stav o konzumiranju mlijeka u odrasloj dobi, ljudske ili drugih vrsta, nije važan u kontekstu ove akcije. Najviše su me zanimale reakcije ljudi koji se zgražaju nad tim proizvodima, a inače koriste mlijeko i mliječne proizvode od drugih životinja", rekla je Čekada.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa