music city

Jakovčić za propast projekta člana Pink Floyda optužio SDP i HDZ

0
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Nedavno sam prvi put javno otkrio da sam se kao župan IŽ u dva navrata sastao s Rogerom Watersom, legendarnim članom Pink Floyda, koji je tada iskazivao ozbiljne namjere ulaganja u „music city“ na Muzilu s muzejom „The wall“. Nažalost i ova istarska priča kao i projekt Brijuni rivijere, zbog političke ljubomore kako u HDZ-u tako i SDP-u, ostala je nerealizirana, objavio je 11. srpnja europarlamentarac Ivan Jakovčić (IDS) na svom Facebook profilu.

"Istarska je priča imala ogromnih prepreka koje su kočile njezin još brži razvoj, a tu prvenstveno mislim na nedostatak veće potpore državne razine u realizaciji brojnih ideja. Ne mislim pritom samo na financijska sredstva kojih je nedostajalo, već vrlo često i političke volje i „sluha“ za donošenje odluka kojim bi se stavili u razvojnu funkciju brojni neiskorišteni resursi kojima upravlja država i bez čijih odluka nismo mogli samostalno djelovati. Tu posebno ističem projekt „Brijuni riviera“ koji je apsolutno najbolji projekat kojega sam osmislio, ali je on zbog političke ljubomore kako u SDP-u, tako i HDZ-u još uvijek nerealiziran", rekao je nedavno Jakovčić za Novi list.

"Zamislite samo kako bi Istra izgledala da su Brijuni obnovljeni i postali najatraktivnija turistička destinacija na Mediteranu. Tome dodajmo lokaciju u priobalju, a naročito Muzil. Prvi puta otkrivam da sam dva puta bio u Southamptonu blizu NY u domu Roger Watersa, legendarnog člana Pink Floyda. S njim sam u više navrata dogovarao gradnju „cultural city“ na Muzilu s muzejom „The wall“. Da smo to uspjeli ostvariti bili bi zasigurno već danas apsolutno najjača „life stile“  destinacija." izjavio je Jakovčić za Novi list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa