Učenici OŠ Juršići uređivali svoje selo

0
Učenici EKO grupe, zajedno s učiteljem Ugom Ušićem, proteklih su dana završili građansku akciju "Uredimo naše selo"
Učenici EKO grupe, zajedno s učiteljem Ugom Ušićem, proteklih su dana završili građansku akciju "Uredimo naše selo"

Učenici 5. razreda EKO grupe OŠ Juršići, zajedno s učiteljem Ugom Ušićem, proteklih su dana završili građansku akciju "Uredimo naše selo". Provedena je zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule i Općine Svetvinčenat.

Motiv učenika EKO grupe bio je da svoje planirane aktivnosti provedu u prirodi s konkretnim zadacima i uljepšaju izgled sela. Učenici su, uz pomoć učitelja, predložili idejno rješenje uređenja javne površine, učili o krajobrazu i hortikularnom uređenju te bili primjer ostalima kako brinuti o vlastitom kraju. Nakon mapiranja terena i  razrade idejnog rješenja, izabran je najbolji rad učenika te je po njegovom nacrtu uređena javna površina. Posađeno je autohtono i ukrasno bilje(lavanda, ružmarin,smilje, maslina i ruže penjačice). Postavljene su klupe, koševi za otpatke te informacijska ploča sa svim radovima i imenima učenika koji su sudjelovali u osmišljavanju uređenja javne površine.

Sa ciljem zajedničke građanske akcije, sama ideja i inicijativa pokrenuta je željom učenika za rad u lokalnoj zajednici na dobrobit svih žitelja. U provedbi građanske akcije, osim učenika OŠ Juršići, sudjelovali su i djelatnici škole, bivši učenici, bivši djelatnici, roditelji, mještani, djelatnici općine Svetvinčenat i DVD Svetvinčenat isključivo na volonterskoj bazi.

"Ovim putem posebno se zahvaljujemo djelatnicama Općine Svetvinčenat Matei Stanić i Nives Cetini, roditelju Ivici Lukinu, našam bivšem učeniku Marku Lukinu te DVD-u Svetvinčenat na uključivanju u akciju i nesebičnom pomaganju u ostvarivanju ideje." rekla je ravnateljica OŠ Juršići Nadia Vale-Kablar.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa