Sutra svi u Kanfanar na Dvigrad trek, očekuje se tristo natjecatelja

0
Start utrke
Start utrke

U Kanfanaru će se 27. svibnja održati drugo izdanje utrke Dvigrad trek, u organizaciji SRK Alba i suorganizaciji Općine Kanfanar i Turističke zajednice Općine Kanfanar. Utrka će startati s makadamskog parkinga kraj glavnog kanfanarskog trga, Place, a svojim će stazama obuhvatiti brojna mjesta i lokacije u Općini Kanfanar.

Utrka (koja je od ove godine dio Istarskog treking kupa) je podijeljena u tri kategorije – LIGHT od 11 kilometara, Challenger od 22 kilometara i Ultra od 40 kilometara. Dok se Challenger i Ultra odnose na treking, Light je trail kategorija, a osim trkačima namijenjena je i rekreativcima i šetačima. U odnosu na prvo izdanje Dvigrad treka kada je Kanfanarom trčalo 160 natjecatelja, ove se godine očekuje oko 300 natjecatelja, od čega najviše u Light kategoriji.

Prijavljeni će natjecatelji dobiti zanimljive startne pakete, a za prve u kategorijama nagrade su osigurali brojni sponzori (Decathlon, konoba Vorichi, Naturalis, FitLine) te kanfanarski proizvođači, vinari i ugostitelji (Istraorganic prirodna kozmetika, vina Lunika, vina Trošt, restoran Katalyma). Za okrjepu natjecatelja nakon utrke pobrinut će se pizzeria Allegria iz Putini, a na druženje i zabavu u startno-ciljnom prostoru pozvani su svi, neovisno sudjeluju li u utrci.

Organizacijom Dvigrad treka, kao i prošle godine, nastoji se obogatiti ponuda sadržaja u Općini Kanfanar, a da utrka privlači i inozemne posjetitelje govori i podatak da će u Dvigrad treku sudjelovati i trkači iz Slovenije, Italije, Češke, Velike Britanije... Prijave na Dvigrad trek moguće su i na dan utrke, a otvaraju se u 7 sati. Start Ultra kategorije je u 9 sati, Challengera u 10 i Light kategorije u 10.30 sati.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa