lokalni izbori

SDP Umaga predstavio svoj tim: Grad slučaj postao je grad primjer

0
Vili Bassanese predstavio je svoj tim s kojim od građana Umaga traži novi mandat
Vili Bassanese predstavio je svoj tim s kojim od građana Umaga traži novi mandat

Vili Bassanese, dosadašnji gradonačelnik Grada Umaga u dva protekla mandata predstavio je 18. svibnja u Umagu tim s kojim od građana Grada Umaga traži povjerenje za novi mandat. U prepunoj dvorani Zajednice Talijana "Fulvio Tomizza" Umag, Vili Bassanese istaknuo je da je Grad Umag u mnogim segmentima postao primjer ostalima i od grada slučaja do prije osam godina, preobrazio se u pokretača razvoja. U proteklih osam godina, pokrenuti su i završeni veliki projekti, koji se nisu mogli realizirati u godinu dana, za njihovu je realizaciju bilo potrebno višegodišnje razdoblje.

Neki projekti su započeti u trenutnom mandatnom razdoblju, a njihova realizacija se očekuje u novom mandatu. Upravo iz tog razloga želja mu je, zajedno s timom stručnjaka nastaviti zacrtanu realizaciju. Naš je cilj osigurati uvjete da Umag ostane jedan od najpoželjnijih gradova u Hrvatskoj za siguran i ugodan za život, kaže Bassanese.

Prioritet koalicije okupljene oko programa "Volim Umag", koju ovog puta ne čini četiri stranke kao prije četiri godine, nego pet, s obzirom na činjenicu da su se SDP-u, HSU, SDSS-u i SDAH, pridružili i članovi HNS-a Umag, kao i niz pojedinaca, vanstranačkih osoba, je Umag grad prijatelj djece, projekt koji se ostvaruje od 2010. kroz rekonstrukciju svih postojećih i izgradnju novih vrtića i osnovnih škola.

Vrtići na području Umaga imaju najbolji standard u Hrvatskoj, na osmero djece imaju po jednog odgojitelja, kroz besplatne vrtiće za roditelje Grad u svako dijete kroz šest godina ulaže oko 200 tisuća kuna. To je izravan doprinos mladim obiteljima koje žive i koje žele živjeti u Umagu, gradu koji ima najbolje uvjete za život. Polovica kapaciteta novoizgrađenih vrtića u Istri je u Umagu, a u Umagu je, ističe Bassanese, izgrađena i trećina stanova poticane stanogradnje. Uz to, Umag ima i najmanju komunalnu naknadu.

Uz to, besplatni udžbenici i prijevoz za učenike osnovne škole i stipendije studentima, aktivan su doprinos demografskoj obnovi Umaga. Program "Umag smart city 2010-2020" obuhvaća plinofikaciju cijelog područja, održivo gospodarenje otpadom, izgradnju cjelovitog sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda do treće razine pročišćenja, a sve u svrhu zaštite okoliša i zdravlja građana, kaže Basanesse.

U nastavku svog predstavljanja, Bassanese je istaknuo da je Umag grad primjer koji se razvija po mjeri svojih građana, a što se očituje kroz najviši socijalni standard njegovih stanovnika uz međugeneracijsku solidarnost za umirovljenike. Zato će kao gradonačelnik i ubuduće posebnu skrb voditi o potrebitima, domu umirovljenika, socijalnim stanovima, stanovima za mlade, cjeloživotnom obrazovanju i kulturi, kao i sportu. 

Na kraju svog obraćanja, Vili Bassanese predstavio je kandidate za njegove zamjenike, Maura Jurmana i Ivana Belušića, kao i kandidate za članove Gradskog vijeća Grada Umaga, istaknuviši da su na listi koalicije SDP-HSU-SDA-SDSS-HNS-Liberalni demokrati sve dokazani i stručni ljudi koji su već pokazali koliko vole Umag, a uz članove stranaka tu su i nestranačke osobe, zaljubljenici u Umag, poput gospođe Danice Bojković, istaknute umaške gospodarstvenice. Na kraju svog obraćanja, članovi skupa su gromoglasnim aplauzom zahvalili dosadašnjem zamjeniku gradonačelnika, Niki Čančareviću na njegovom radu i doprinosu razvoja Grada Umaga.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa