Pula: U stanu uzgajali halucinogene gljive

0
(Foto: PU istarska)
(Foto: PU istarska)

Policijski službenici Odsjeka kriminaliteta droga Policijske uprave istarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom i 30-godišnjakom iz Pule te su utvrdili osnove sumnje da su muškarci počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga.

Temeljem naloga Županijskog suda u Puli, policijski službenici su u subotu 21. srpnja obavili pretragu stana u Keršovanijevoj ulici u Puli, kojeg koristi stariji muškarac. Obavljenom pretragom pronađeno je oko 337 grama gljiva, oko 423 grama smeđe granulaste tvari, više posuda s bijelom granulastom tvari, više posuda sa sjemenkama pomiješanima s podlogom za uzgoj, jedna digitalna vaga te drugi predmeti za uzgoj gljiva. Obavljenim preliminarnim testiranjem dobivena je pozitivna reakcija na prisutnost halucinogenih droga te će se oduzeta materija dostaviti na daljnje vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ''Ivan Vučetić''.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđene su osnove sumnje da su dvojica muškaraca neovlašteno proizvodili tvari koje su proglašene opojnim drogama s ciljem neovlaštenog stavljanja u promet te su po završetku istraživanja jučer u poslijepodnevnim satima privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, izvijestila je istarska policija.

(Foto: PU Istarska)
(Foto: PU Istarska)
(Foto: PU Istarska)
(Foto: PU Istarska)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa