U San Roccu predstavljena nova Coronica vina

0
S predstavljanja u San Roccu
S predstavljanja u San Roccu

U predivnom, gotovo nestvarnom ambijentu hotela San Rocco, 30. ožujka veliki istarski vinar Moreno Coronica predstavio je svoja nova vina. Dva velikana istarske vinske i gastro scene nisu se slučajno udružila. Pored velikog prijateljstva i međusobnog uvažavanja, veže ih i zajednička strast prema dobrom vinu i hrani i visoko postavljenim kriterijima, predanost i posvećenost koja rad majstorskih ruku pretvara u umjetnost. Ni jedan ne priznaje ništa ispod savršenstva.

San Rocco je hotel i restoran koji već godinama drži primat medu restoranima i hotelima u Hrvatskoj, odlikuju se visokom razinom usluga, kako smještaja, tako i restorana. Magičan ambijent hotela, profinjenost i elegancija svakog kutka, kuhinja čiju palicu čvrsto i nepokolebljivo drži Teo Fernetich, okruženje je u koje su se vina Coronica prirodno stopila.

Predstavljane vina nije samo kušanje i informacija o preformansama, to mora biti priča koja nadahnjuje, inspirira i koja se pamti. Za tridesetak gostiju, medu kojima su bili i novinari i drugi veliki poznavatelji naše eno i gastro scene, dan je započeo u samoj vinariji Coronica, upoznavanjem s vinarijom i vožnjom vlakićem do vinograda. Veselo društvo se zatim uputilo u San Rocco, gdje ih je, pored bazena, na travnjaku okruženom maslinama, dočekalo osoblje restorana s oštrigama i pjenušcem. U već dobro opuštenoj atmosferi, nastavilo se s ručkom u sljedovima.

Ono što odlikuje vina Coronica je izuzetna svježina, prpošnost i lakoća pa je i meni bio osvježavajući, proljetni i savršeno se isprepleo sa Coronica vinima. Uz predjelo od novigradskih oštriga i hladne buzare od dagnji i domaće šalše poslužen je pjenušac CO due, izvrsno brendiran samim nazivom CO2 koji asocira na mjehuriće, a ujedno je i Coronicin zaštitni znak.

Jaje, divlje šparoge i kvarnerski škamp družiti su se sa Malvazijom istarskom 2016. špageti sa kanočama, morskim ježevima i prosušenom „bottargom" stopili su se sa Gran Malvazijom 2015, a janjeći kotlet žudio je za Gran Teranom 2013. Za kraj nešto statko uz Boscogrando, kupaž terana, merlota i cabernet sauvignona. Sređujući dojmove o prezentaciji, možemo samo zaključiti da su se svi prisutni osjećali kao bogovi hedonizma pred koje su iznešeni najbolje vino i vrhunska hrana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa