ured gradonačelnika:

Pojedinci IDS-a Umag služe se neistinama i podmetanjima

0
Grad Umag
Grad Umag

Obavještavamo svu javnost kako je tvrdnja da je IDS-ovim vijećnicima odbijeno dati ugovor i troškovnike izgradnje vrtića u Umagu prozirno lažna. Naime, vijećnica umaškog IDS-a Sunita Prodan Benolić je dana 13. ožujka 2017. godine Gradu Umagu podnijela pismeni zahtjev za pristup informacijama, kojim je zatražena dostava preslike dokumenata: ugovorni troškovnici za novi vrtić (svi izvođači i dobavljači) i uporabna dozvola. Obzirom na veliki opseg predmeta i projekata, elektronskom poštom je Prodan Benolić pozvana da osobno u prostorijama Gradske vijećnice Grada Umaga, već 16. ožujka 2017. godine, izvrši uvid u spise i po potrebi zatraži preslike pismena. Dana 16. ožujka 2017. godine u vremenu od 9:30 – 10:30 sati, vijećnica Prodan Benolić je u prisutnosti zamjenika gradonačelnika Maura Jurmana te pomoćnika pročelnice Ureda Grada Milana Jurkovića, razgledala spis i preuzela tabelarni pregled troškova cjelokupnog projekta i presliku uporabne dozvole, koji su po otvorenju vrtića bez odgode bili objavljeni i na službenim web stranicama Grada Umaga." poručili su 31. ožujka iz ureda gradonačelnika Umaga.

"Dakle, svi spomenuti dokumenti transparentno i trajno su dostupni javnosti. Temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama (NN 25/13,85/15), zahtjev vijećnice Prodan Benolić je u roku usvojen te joj je omogućen pristup traženoj informaciji. Javnosti na uvid prilažemo Službenu bilješku kojom je vijećnica IDS-a Sunita Prodan Benolić svojim potpisom potvrdila sve navedene tvrdnje te prisustvovala, pregledala i preuzela svu potrebnu dokumentaciju. Svjesni smo da je vrijeme predizborne kampanje, no nakon ovakve bizarne  neistine smo doista zaprepašteni što pojedinci iz umaškog IDS-a svoje ciljeve žele postići služeći se lažima. Slobodni smo podsjetiti javnost na sva dugovanja, jamstva, kredite, nenaplaćena potraživanja i rizične sporove koja smo naslijedili 2009. godine od prethodne, IDS-ove vlasti, čime je jasan i mjerljiv njihov višegodišnji (ne)rad.", piše u priopćenju.

"Naslijedili smo što kredita i jamstva u iznosu od 37 milijuna kuna, a sav smo novac vratili do 2016. godine. Naslijedili smo nenaplaćenih potraživanja za koja nisu poduzeta nikakva sredstva naplate u iznosu od 52,3 milijuna kuna. Taj novac je definitivno bio izgubljen. Naslijedili smo, zbog njihovih propusta, oko 15 milijuna kuna rizičnih sporova za koje se borimo svim raspoloživim pravnim sredstvima kako bi ih zadržali. Sudskom odlukom  sa računa grada oduzeto nam je 740 tisuća kuna za službeni auto kojeg je naručio bivši gradonačelnik Vlado Kraljević, a nikada nije stigao u Grad Umag. Bivša vlast prodala je zemljište u gradskoj luci koje nije bilo u vlasništvu grada već države za što je Grad Umag 2012. godine morao isplatiti 3,2 milijuna kuna.", navodi se u priopćenju iz Grada Umaga.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa