Pulski učenici u Bruxellesu predstavili uskršnje običaje Istre

0
Pulski učenici u Bruxellesu
Pulski učenici u Bruxellesu

Na poziv zastupnika Ivana Jakovčića (IDS-ALDE) u Bruxellesu su boravili učenici i profesori pulske Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu koji su u glavnom gradu Unije predstavili uskršnje običaje Istre. „Istrijani jako drže do svojih uskršnjih i božićnih običaja. Ti se običaji danas pretvaraju u čaroliju na stolu. Naši mladi Istrijani, školovani kuhari, u Bruxellesu su uspješno predstavili istarske uskršnje običaje i delicije te ih tako približili stanovnicima Bruxellesa“, ističe Jakovčić.

„Ove smo godine organizirali predstavljanje uskršnjih običaja našega zavičaja u Bruxellesu u čemu nas je podržao naš zastupnik Jakovčić. Tijekom petodnevnog programa upoznali smo se i s načinom funkcioniranja institucija EU-a, a zanimala nas je i budućnost projekta ujedinjene Europe“, kaže Orhideja Petković, ravnateljica pulske Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu.

„U Bruxellesu smo predstavili naše uskršnje običaje bojanja jaja i jela koja se, na tradicionalan način, spravljaju u te dane kao što su pinca, povetica, bakalar, pljukanci. Promovirali smo i turističko-gastronomsku ponudu Istre“, rekla je Nora Berc Gojković, učenica pulske škole. Mladi Istrijani i njihovi profesori obišli su turističke i kulturne atrakcije Bruxellesa te se upoznali s belgijskom tradicijom spravljanja piva i čokolade.

/app_assets/publications/photos/30907/lg_30907_dsc_0223.jpg

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa