ids umaga

Umag izgubio 25 milijuna, gradonačelnik odbija komunikaciju

0

"Na žalost, građani Umaga su za nedavnu ovrhu kojom je početkom veljače Gradu Umagu s računa skinuto 13,2 milijuna kuna morali saznati iz medija, a ne od gradonačelnika i predstavnika Grada. Obistinila su se tako naša predviđanja, na koja smo upozoravali na sjednicama Gradskog vijeća. Na žalost, gradonačelnik je kao i obično nedostupan i građanima ne želi dati nikakve informacije niti objašnjenja", navodi se u priopćenju umaškog IDS-a od 30. ožujka.

"S obzirom na ovaj posljednji u nizu incidenata,  želimo skrenuti pažnju na nekoliko važnih činjenica koje se odnose na posljednje gradonačelnikove afere: Kao prvo, Bassanesse je odbio vijećnicima IDS-a dati ugovor i troškovnik izgradnje vrtića u Umagu koji je preplaćen za 10 milijuna kuna. Ne znamo što se skrivanjem dokumentacije i troškovnika želi zataškati ili sakriti od javnosti.  Zbog toga smo cijeli slučaj prijavili Povjerenici za informiranje Republike Hrvatske." navodi IDS Umaga.

"Kao drugo, ovrha od 13,2 milijuna kuna koja zajedno sa sudskim troškovima iznosi 15 milijuna kuna, rezultat je potpune neozbiljnosti, ignorantnosti i nebrige gradonačelnika Bassanessea jer se ovo moglo spriječiti, samo da se slušalo stručne osobe. Grad je bez potrebe platio 9 milijuna kuna u kamatama i sudskim troškovima."

"Pribrojimo li ovom iznosu 10 milijuna kuna kojim je nepotrebno preplaćen vrtić, dolazimo do 25 milijuna kuna za koje sugrađani Umaga nepotrebno zakinuti. Tim novcima mogla se potpuno urediti poslovna zona Ungarija istok i otvoriti 500 novih radnih mjesta. Ti su novci dovoljni za izgradnju nove srednje škole u Umagu. Dalje nećemo ni nabrajati."

"Na kraju, želimo naglasiti da je ovakav odnos prema novcu građana krajnje neodgovoran. Ne radi o privatnom novcu, već o teško zarađenom novcu građana Umaga. Nažalost, to nije jedini sudski spor koji se vodi protiv Grada Umaga te je za očekivati da će se još novca iz gradskog budžeta odlijevati za plaćanje raznih sudskih odšteta", navodi umaški IDS u priopćenju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa