Gorjelo kraj Pazina, Pule, Bala i Pićna

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

U posljednje je vrijeme zabilježen veći broj požara na otvorenom prostoru, od čega je 29. ožujka na području Policijske uprave istarske evidentirano osam požara. Na području Policijske postaje Pula dogodila su se četiri požara trave i niskog raslinja, i to na području mjesta Režanci, uz cestu Juršići-Gilešići, u naselju Munte u Premanturi i u Vitezićevoj ulici u Puli.

U mjestu Krmed na području općine Bale je također izgorjela trava i nisko raslinje, kao i u naselju Medigi kraj Pićna, gdje je požar zahvatio vinograd nepoznatog vlasnika, kojom prilikom je djelomično nagorjelo oko 50 komada vinove loze. Na pazinskom području dogodila su se dva požara.

U naselju Vela Traba je 63-godišnjak spaljivao suho granje, dok je u mjestu Heki suho granje spaljivao 50-godišnjak. Muškarci su imali potrebnu dozvolu za spaljivanje, no u oba slučaja spaljivanje granja je izmaklo kontroli te se vatra počela širiti po poljoprivrednim površinama i zahvatila je suhu travu i nisko raslinje, no pritom nije nastala materijalna šteta. Protiv dvojice muškaraca podnosi se obavijest Inspektoratu PU istarske jer nisu poduzeli potrebne mjere zaštite.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa