Pazinjan Bernard Mrak dobitnik plakete udruge socijalnih radnika

0
Renato Krulčić i Bernard Mrak
Renato Krulčić i Bernard Mrak

Hrvatska udruga socijalnih radnika, na prijedlog Udruge socijalnih radnika Istarske županije, dodijelila je plaketu Hrvatske udruge socijalnih radnika Bernardu Mraku na svečanom obilježavanju Svjetskog dana socijalnog rada 21. ožujka 2017. godine u Zagrebu. Tim povodom, gradonačelnik Renato Krulčić upriličio je prijem za Bernarda Mraka kako bi mu u ime gradske uprave čestitao na vrijednom priznanju za dugogodišnji doprinos razvoju i afirmaciji profesije socijalnog rada te za rad za opće dobro od posebnog značaja kako za Grad Pazin, područje Pazinštine tako i za cijelu Istru.

Mrak je bio predsjednik Društva socijalnih radnika Istre u više mandata te predsjednik Udruge socijalnih radnika Istarske županije. Prepoznavao je potrebe lokalne zajednice, te uz potporu dr. Ante Bartolića (tadašnjeg ravnatelja Doma zdravlja Pazin) osnovao Klub liječenih alkoholičara Pazin 2003. godine koji i danas aktivno djeluje. Kao ravnatelj CZSS Pazin u suradnji s tadašnjim Društvom za pomoć mentalno retardiranim osobama u Puli osnovao je Klub za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Pazin, budući da do tada na području Pazinštine nije bilo nikakvog organiziranog oblika skrbi za osobe s intelektualnim oštećenjem. Danas je Klub prerastao u poludnevni boravak za osobe s intelektualnim teškoćama kojeg vodi Udruga osoba s intelektualnim teškoćama.

Bernard Mrak rođen je 1.3.1953. godine, bio je zaposlen u CZSS Pazin i njegovim pravnim prednicima gotovo 34 godine (od 1978. – 1991. g. bio je direktor, a od 2002. – 2006. ravnatelj CZSS Pazin). U svojem radnom vijeku radio je i kao pomoćnik pročelnika u Uredu za rad, zdravstvo i socijalnu skrb Županije Istarske (1994.-1996.) te kao županijski tajnik u Hrvatskom Crvenom križu, Crveni križ IŽ (1996.-2002.). Umirovljen je krajem 2016. godine. Prijemu su nazočili i Pavita Jelinčić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Pazin te Nevija Srdoč, pročelnica Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa