Šerbedžijino Kazalište Ulysses s Brijuna seli u Savičentu?

0
Rade Šerbedžija i Angelina Jolie
Rade Šerbedžija i Angelina Jolie

Vijest koja se ovih dana proširila južnom Istrom doslovce je unijela pomutnju u kulturnim krugovima Istre i Hrvatske. Naime, kako neslužbeno doznajemo u krugovima MORH-a, teatar Ulysses, kojeg je unazad 11 godina stvorio poznati svjetski glumac Rade Šerbedžija, s Malog Brijuna bi mogao preseliti u Svetvinčenat. Iz istih izvora saznajemo da je glavni uzrok odlaska Kazališta Ulysses s Brijuna kriza i preveliki troškovi organizacije cjelokupnog projekta koji tijekom kolovoza na Mali Brijun dovede nešto manje od 10 tisuća posjetitelja.

Glumci i gosti kazališta svake godine borave u apartmanima «Jurina i Franina» desno do glavne luke na Velom Brijunu prema gardijskom molu. Te su zgrade nekad koristili pripadnici MORH-a. Danas je to zdanje u derutnom stanju, no MORH ga kazalištu i te kako dobro naplati. Navodno su predstavnici Kazališta Ulysses već imali nekoliko razgovora u Općini Svetvinčenat.

Ove godine su na Malom Brijunu u režiji Teatra Ulysses održana dva koncerta, osam repriza starih izvedbi kao što su «Oluja» i «Kralj Lear» te 11 premijernih izvedbi «Cabaret Brecht – Zadrživi uspon Artura Uija». Ove je godine na Malom Brijunu bilo posebno uzbudljivo kada je na taj otok stigla filmska glumica Angelina Jolie i hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

Takvi bi visoki gosti u buduće mogli gledati predstave Teatra Ulysses u srednjovjekovnom dvorcu «Morosini-Grimani» u Savičenti. To malo istarsko mjesto u posljednjih je godina ljeti sve posjećenije, a napose zbog niza kulturnih manifestacija koje organizira Općina i lokalna Turistička zajednica. Priču da bi Kazalište Ulysses mogao doći u njihovo malo misto, pričaju i lokalni ugostitelji. Čak se govori da bi od početka idućeg ljeta u Savičenti mogao biti izgrađen prvi hotel u toj općini te jedan novi restoran s 200 sjedećih mjesta i 20 soba za turiste. Taj projekt bi navodno trebao realizirati bivši vlasnik restorana Bi Villi u autokampu Bi Village kraj Fažane Vili Bašić.

Do ove godine na Brijunima je Teatar Ulysses uprizorio desetak predstava i to Kralj Lear, Medeja, Marat-Sade, Play Beckett, Hamlet, Tesla electric company, Krleža danas, Romeo i Julija – Kaligula, Don Juan i Oluja. (Bruno Cettina)

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MESAR/ICA

Do: 29.02.2020.

BANJOLE, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 29.02.2020.

BANJOLE, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR / KONOBARICA

Do: 15.04.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ŠANKER/ICA

Do: 15.04.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA