Vizualno, sadržajno i informatički osvježen novigrad.hr

0
Nove internet stranice Grada Novigrada
Nove internet stranice Grada Novigrada

Sredinom srpnja službene internet stranice Grada Novigrada-Cittanova na adresi www.novigrad.hr osvanule su u novom ruhu – vizualno, sadržajno i informatički osvježene.
Novi izgled i dalje se u svom vizualnom kodu oslanja na tri osnovne boje: sivu, crvenu i bijelu, koje su i boje grada odnosno gradskoga grba, no novi vizual znatno je bogatiji i sadržajniji, s više fotografija, ponekim dinamičnim sadržajem i drugim dizajnerskim elementima koji stranicu čine vizualno dinamičnijom, sadržajnijom i bogatijom. Stranice se pojavljuju u dvije jezične varijante – hrvatskoj i talijanskoj.

Gradski web i sadržajno je osvježen odnosno dopunjen i obogaćen nizom novih elemenata, novih ili opsežnije predstavljenih informacija, dokumenata, projekata, administrativnih odnosno upravljačkih gradskih tijela itd.
Jedna od zadaća ovog sadržajnog osvježenja odnosno obogaćenja web stranica Grada Novigrada-Cittanova je - među ostalim - da pomogne u namjeri aktualne gradske administrativne vlasti da upravljanje gradom za sve njegove žitelje bude što razumljivije, otvorenije i transparentnije. U tom svijetlu tu su neki od novih sadržaja, poput posebnog linka s instrukcijama o pravu na pristup informacijama, objavljenog Kataloga informacija Grada Novigrada-Cittanova, posebnog linka namijenjenog javnoj nabavi itd. Posebne linkove dobili su i Gradsko vijeće i gradonačelnik, te će i njihove aktivnosti odsad biti predstavljene još sadržajnije, detaljnije a time i transparentnije.

Većina sadržaja koji se odnose na Gradsko vijeće, gradonačelnika i Gradsku upravu, imaju i popratne uvodne tekstove koji na određeni način upućuju i educiraju posjetitelja o ingerencijama, obvezama, ovlastima, zadaćama  itsl. pojedinog tijela javne gradske uprave. 
"Posebna nam je želja ovim virtualnim putem približiti našim sugrađanima i drugim posjetiteljima naših službenih Internet stranica rad i aktivnosti tijela koja upravljaju našim gradom - Gradskoga vijeća, gradonačelnika i njegovih zamjenika, te Gradske uprave, kako bi upravljanje gradom za sve njegove žitelje bilo što razumljivije, otvorenije i transparentnije. Nadalje, namjera nam je putem ovih stranica prikazati i druge aktivnosti koje se odvijaju na području našega grada, od gospodarskih, poljoprivrednih, turističkih..., sve do aktivnosti naših ustanova i institucija, sportskih klubova, udruga i istaknutih pojedinaca... Jedna od važnih zadaća službenih internet stranica Grada Novigrada-Cittanova je i da omoguće da se na jednome mjestu, iz ureda, doma ili bilo kojeg drugog mjesta, dođe do potrebne informacije, dokumenta, obrasca, dobije uvid u neku od gradskih odluka ili akata kojima se regulira područje koje posjetitelja stranice interesira, a sve s dragocjenom uštedom vremena i truda. Naravno, to ne znači da naše gradske službe nisu i dalje na usluzi i raspolaganju, već su tu da u slučaju potrebe prodube komunikaciju, pojasne ili pomognu u onome u čemu internet stranice Grada nisu u cijelosti uspjele", poručio je ovom prigodom gradonačelnik Anteo Milos, dodajući kako je želja pritom bila da i ova vrsta komunikacije pomogne da građani i prijatelji Novigrada i svi oni koji su s ovim gradom na bilo koji način povezani, budu uvijek, pravovremeno i u cijelosti informirani o onome što se u Novigradu događa ili se tek ima dogoditi, a važno je za ovaj grad, njegove stanovnike ili goste.
Stranice su i informatički osuvremenjene, te se temelje na novom upravljačkom sustavu koji omogućuje lakšu i učinkovitiju administraciju stranica i njihovih sadržaja, kao i njihovo bržu i pouzdaniju uporabu od strane krajnjih korisnika.

Posao osvježenja gradskih web stranica obavila je informatička tvrtka DOT iz Novigrada, koja je i izradila stranice te ih informatički održava i servisira od njihova početka. Posao osvježenja gradskih stranica tvrtka DOT obavila je u okviru godišnjeg ugovora o održavanju službenih Internet stranica Grada Novigrada-Cittanova vrijednog 28.000 kuna.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa