Zeleni forum: Vlada mora smijeniti Radimira Čačića

0
Mirela Holy i Radimir Čačić
Mirela Holy i Radimir Čačić

Zeleni forum, mreža udruga za zaštitu okoliša, među kojima je i Zelena Istra iz Pule, zahtijeva od Zorana Milanovića da smijeni Radimira Čačića “zbog apsolutno neprihvatljivog pokušaja da postavi nekvalificiranog člana HNS-a na mjesto zamjenika direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost”.

Ekolozi su šokirani Čačićeom izjavom “odlučio sam da će biti dva Fonda – Fond za ekologiju i Fond za energetiku.”  “Ova tema nikako nije u nadležnosti Radimira Čačića pa želimo znati što radi ostatak Vlade dok Čačić preuzima sve aspekte upravljanja državom?”, pitaju se Zeleni i kažu:

“Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je institucija koja ima zadaću financirati ključne projekte s ciljem zaštite i unapređenja okoliša te povećanja energetske učinkovitosti kao i proizvodnje energije iz obnovljivih izvora. Pozicija direktora Fonda je izuzetno odgovorna i jako je važno da direktor bude imenovan na transparentan način. Neprihvatljivo je da se političkim pritiscima na ovo mjesto pokušava postaviti osoba koja ne zadovoljava uvjete.

Nakon što je bivša ministrica Holy dala ostavku, Zoran Milanović je izjavio da je Vlada visoko podignula ljestvicu i postavila određene standarde ponašanja kojih će se držati. Ovaj pokušaj “kadroviranja” je znatno gori od onog zbog kojeg je Mirela Holy dala ostavku. Ona je pokušala spriječiti davanje otkaza tajnici u HŽ-u, dok se g. Čačić koristio prijetnjama i neprihvatljivim pritiscima radi postavljanja nekvalificiranog člana svoje stranke na vrlo odgovornu poziciju, na kojoj bi mogao raspolagati s proračunom od cca milijardu kuna godišnje. Ukoliko Vlada ne smijeni Radimira Čačića, pokazat će potpunu nevjerodostojnost i izgubiti svaki kredibilitet”, stoji u priopćenju koje u ime Zelenog foruma potpisuje predsjednik Bernard Ivčić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa