Mladi Medulinci posjetili Porto Tolle u Italiji

0
Mladi općine Medulin u Porto Tollu
Mladi općine Medulin u Porto Tollu

Predstavnici mladih iz općine Medulin posjetili su od 1. do 4. prosinca pobratimljenu Općinu Porto Tolle u Italiji. Sudjelovalo je 14 predstavnika iz Savjeta mladih Općine Medulin, Udruge mladih Banjola „Frašker“, Udruge mladih Medulin i Odbora za mlade Općine Medulin. Cilj putovanja bio je razmjena iskustva i projekta sa mladima iz Općine Porto Tolle koji djeluju u udruzi mladih „Calabroni“, ali i međusobno bolje upoznavanje mladih iz pobratimljenih općina. Mladi iz Općine Medulin upoznali su mlade „Calabrone“ prilikom njihovog dolaska u Medulin 2014. godine kada su se prvi puta upoznali te razvili ideju o razmjeni i projektima suradnje mladih dviju pobratimljenih Općina.

Organizator putovanja je Savjet mladih Općine Medulin, koji je ideju razvio uz potporu Općine Medulin u sklopu njenih kontakta s Općinom Porto Tolle, a Općina im je i omogućila putovanje. Mladi su prilikom boravka u pobratimljenoj Općini Porto Tolle imali priliku upoznati prirodne i kulturne atrakcije općine uz vodstvo mladih predstavnika Porto Tolla, ali i predstavnika njihove Općine. Tako su mlade dočekali zamjenik načelnika Mirco Manzin, pročelnik za sport Vilfrido Siviero, predsjednik vijeća Općine Porto Tolle Achille Fecchio, ali i predsjednica udruge „Calabroni“ Beatrice Cattin uz 15-ak mladih članova udruge. U ime Općine Medulin vijećnik Općine Medulin i predsjednik Odbora za mlade Dražen Mišković te predsjednica Savjeta mladih Općine Medulin Ana Žufić upoznali su predstavnike Porto Tolla s aktivnostima Općine Medulin, ali i uručili prigodne poklone kao zahvalu za gostoprimstvo.

Na putovanju su se razvile ideje za brojne projekte, a mladi su razgovarali i o budućim razmjenama. Bivši zamjenik načelnika Općine Porto Tolle Massimo Zaninello zadnju je večer održao prezentaciju o počecima bratimljena dviju Općina te naglasio važnost nastavka suradnje kroz mlade. Pokazao je pismo namjere koje je pokrenulo bratimljenje Općine Medulin i Porto Tolle te Povelju o bratimljenju koju su načelnik Općine Medulin Goran Buić i bivši načelnik Općine Portto Tolle Silvano Finotti potpisali 2010. godine. Predsjednica Savjeta mladih Općine Medulin Ana Žufić tu je večer još jednom pozdravila sve prisutne te zahvalila u ime Općine Medulin na gostoprimstvu, ali i međusobnom podržavanju. O razvoju zajedničkih projekta za mlade razgovarati će prilikom sljedećih susreta.

„Ovo je bilo jedno jako lijepo iskustvo, a donosi mnogo više od same razmjene mladih.Donosi mogućnosti za razvoj raznih zajedničkih projekta, ali i razmjenu iskustva i znanja mladih iz različitih Općina. Suradnju sa mladim „Calabronima“ nastaviti ćemo i narednih godina, a ovom prilikom im se zahvaljujemo za prijem i gostoprimstvo. Veliko hvala i Općini Medulin te načelniku Goranu Buiću koji podržava ideje i projekte mladih te time omogućava da se ovako lijepi projekti i razmjene mladih dogode“, rekla je predsjednica Savjeta mladih Općine Medulin.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa