Nova međunarodna priznanja za Mješoviti pjevački zbor Roženice

0
Mješoviti pjevački zbor Roženice
Mješoviti pjevački zbor Roženice

Na međunarodnom festivalu Chorus Inside Advent Rome 2016, održanom 5. prosinca mješoviti pjevački zbor Roženice i njegovi solisti okitili su se novim priznanjima, sve redom u rangu zlatnih odličja.

Predvođeni svojom neumornom umjetničkom voditeljicom Ines Kovačić Drndić, članovi zbora, a među njima i dvoje solista, okrunili su višemjesečne pripreme priznanjima, i to u kategoriji C - sakralna glazba - i kategoriji E - Gospel, pop i moderna glazba - a solisti Tina Galant i Luka Krulčić, svojim su solo izvedbama također ostvarili zavidne rezultate i za to bili nagrađeni medaljama i priznanjima.

Uz već navedeno, uspjehu zbora i solista pridonijela je i vrijedna korepetirorica Kristina Puh Leko, što također nije prošlo nezapaženo, te joj je prosudbeno povjerenstvo, kojeg su činila dva člana iz Italije i jedna članica iz Rusije, sve vrsni glazbeni pedagozi i dirigenti, dodijelilo priznanje u vidu diplome i pehara kao najboljem korepetiroru festivala. Na festivalu su sudjelovali zborovi i solisti iz Italije, Ukrajine, Rusije, Švedske te zborovi Josip Kaplan i Val iz Rijeke, kao i komorni zbor Rubino iz Rovinja.

Priznanja članovima zbora Roženice

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa