Rossanda: Uljanik grupa trenutno je u uzlaznoj putanji

0
Predsjednik Uprave Uljanika Gianni Rossanda: Kapaciteti su puni iduće dvije godine
Predsjednik Uprave Uljanika Gianni Rossanda: Kapaciteti su puni iduće dvije godine

"Vjerujem da je proteklo krizno razdoblje svima osvjestilo činjenicu da je jedino kroz reindustrijalizaciju i realni proizvodni sektor moguće razvijati i ostala područja svojevrsne nadgradnje. To upravo čini Europa i mišljenja sam da takva politika nema alternativu", napisao je Gianni Rossanda, predsjednik Uprave Uljanik grupe u tekstu za Večernji list, objavljenom 25. studenog. Taj je list objavio prilog u kojem najpoznatiji hrvatski političari i gospodarstvenici predviđaju što nas u poslovnom smislu očekuje u 2017. godini.

„Uljanik grupa trenutno je u uzlaznoj putanji, a ulazak na usko specijalizirane niše profilirao nas je u poželjnog partnera u zahtjevnim projektima. Veliki je uspjeh postignut i pri restrukturiranju 3. Maj brodogradilišta. Krajem prošle godine u potpunosti smo izvršili sve kadrovske, financijske i tržišno tehnološke uvjete iz programa restrukturiranja, iako on formalno traje do 2017. U narednoj 2017. očekujemo nastavak podrške ukupnom realnom proizvodnom sektoru, brodogradnji i naravno izvoznicima“, napisao je Rossanda za Večernji list.

Dodao je da Uljanik grupa ima u knjizi narudžbi 21 gradnju što osigurava popunjenost kapaciteta u naredne dvije godine te da se najveća vrijednost brodogradnje ogleda u stvaranju i očuvanju složenih znanja i tehničkih vještina u generacijama inžinjera i stručnih radnika.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa