Pulski policajac slučajno upucao kolegu pa dobio kaznenu prijavu

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Provedenim  kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 23. studenoga oko 12.15 sati u prostorijama Interventne jedinice policije u Puli, 29-godišnji policajac neoprezno rukovao službenim pištoljem uslijed čega je ispaljeno streljivo koje je ozlijedilo 44-godišnjeg policajca.

Prilikom rukovanja oružjem lakše je ozlijeđen i 29-godišnjak, koji je nakon ukazane liječničke pomoći u Općoj bolnici Pula pušten, dok je 44-godišnji policijski službenik zbog teških ozljeda zadržan na liječenju. Načelnik PU istarske donio je rješenje o udaljenju 29-godišnjaka iz službe poradi sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti.

Općinsko državno odvjetništvo iz Pule izvjestilo je da je, nakon što je Policijska uprava istarska podnijela kaznenu prijavu protiv policajca, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 23. studenog 2016. u prostorijama Interventne jedinice Policijske uprave istarske, u kojima je bilo više osoba, iz nehaja rukovao službenim pištoljem dok je u njemu bio metak u cijevi. Uslijed toga je došlo do opaljenja metka koji je teško tjelesno ozlijedilo prisutnog 44-godišnjaka.

S obzirom da nije bilo zakonskih uvjeta za predlaganje i određivanje istražnog zatvora, pritvorskom je nadzorniku dat nalog za puštanje osumnjičenika na slobodu, izvjestilo je pulsko Općinsko državno odvjetništvo.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa