PROSINAC U PULI

Silvestrovo na Forumu uz Hladno pivo

0
Mile Kekin iz Hladnog piva pred dobro raspoloženom publikom
Mile Kekin iz Hladnog piva pred dobro raspoloženom publikom

Povodom objavljivanja izvođača koji će Puljane ispratiti u Novu godinu, ali i svih programa koji će se održati tijekom prosinca, 24. studenog održana je u maloj dvorani Kina Valli konferencija za novinare. Povodom cijele manifestacije „Prosinac u Puli“ javnosti su se obratili gradonačelnik Pule Boris Miletić, istarski župan Valter Flego, izvršni direktor Arenaturista Reli Slonim, Vesna Jovičić ispred Turističke zajednice Pule, direktor Regionalnog centra Istra Zagrebačke banke Valter Šarić i ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival Gordana Restović.

Gradonačelnik Boris Miletić objavio je da je ovogodišnji izvođač, koji će ispratiti Staru godinu, popularni bend – Hladno pivo. Iste večeri, Puljane će zabavljati i DJ Filjo i Night Express. Na reprizi dočeka, prvog siječnja nastupit će Koktelsi, a 30. prosinca uživat ćemo u TBF-u.

Vesna Jovičić izrazila je zadovoljstvo suradnjom s Gradom i Pula Film Festivalom naglasivši kako se Turistička zajednica grada Pule ove godine još jače uključila u organiziranje adventa a sve u cilju ispunjenja zajedničke želje obogaćivanja manifestacije ''Prosinac u Puli'' i uređenja grada.

„Pored tradicionalnog financiranja  novogodišnjeg vatrometa uključili smo se u financiranje i ostalih aktivnosti. Vjerujemo da će se već ove godine vidjeti napredak. Gledamo na to kao na proces kojim ćemo kroz godine nadograđivati i obogaćivati manifestaciju Prosinac u Puli i time stvoriti ponudu koja će privlačiti ne samo domaće stanovništvo već i goste“, izjavila je.

Glavni izvršni direktor Arenaturista, Reli Slonim također je izrazio zadovoljstvo sudjelovanjem Arenaturista u svojstvu sponzora manifestacije. Upravo iz razloga što Arenaturist svake godine podržava niz kulturnih događaja, manifestacija od značenja za grad Pulu, te uspostavljanjem međusobnih suradnji doprinosi prepoznavanju Pule izvan isključivo turističkog konteksta.

Valter Šarić direktor Regionalnog centra Istra Zagrebačke banke, generalnog sponzora manifestacije Prosinca u Puli je rekao: „Zagrebačka banka tradicionalno, već dulji niz godina podupire manifestaciju Prosinac u gradu kao jednu od brojnih inicijativa na području kulture Grada Pule s velikim značajem za lokalnu zajednicu. S ciljem promicanja društvene odgovornosti, kulturnih vrijednosti i bogate tradicije, kao i humanitarnih inicijativa i sporta na ovom području Grad Pula i Zagrebačka banka uspješno surađuju još od 2010. godine.“

„Svjesni smo važnosti ulaganja u kulturno nasljeđe, društveno korisne projekte i društveno značajna događanja, a Grad Pulu smo prepoznali kao svog strateškog partnera u realizaciji potpore inicijativama koje promiču upravo ove vrijednosti“, zaključio je.

Gordana Restović, ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival, zahvalila se sponzorima na dugogodišnjem podržavanju programa. Kroz kratku prezentaciju iznijela je sve novine vezane uz prosinac, najavila Čarobnu šumu koja će se protezati duž Giardina, te predstavila službenu internet stranicu www.prosinacupuli.hr koja će objedinjavati sve programe. Uz zahvalu predlagateljima koji su sudjelovali u stvaranju ovogodišnje prosinačke manifestacije, zaželjela je svima ugodne blagdanske programe.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa