U Puli otvoren 8. Susret gradonačelnika i poduzetnika

0
Valter Flego, Gordana Deranja, predsjednica HUP-a i Boris Miletić
Valter Flego, Gordana Deranja, predsjednica HUP-a i Boris Miletić

U organizaciji Udruge gradova i poslovnog tjednika Lider, u pulskom hotelu Park Plaza Histria 24. studenog započela je konferencija "48 sati – susret gradonačelnika i poduzetnika" koja se održava osmu godinu za redom.

Brojne okupljene gradonačelnike i poduzetnike pozdravio je pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je ovom prilikom naglasio kako je vrijeme da se u našoj zemlji promijene odnosi centralne i regionalne zajednice. "Vjerujem da bi tako mogli potaknuti veći gospodarski rast Hrvatske i omogućiti stabilno poslovanje poduzetnicima" rekao je Miletić.

Pulski gradonačelnik istaknuo je da je Pula lider u komunikaciji i uvođenju novih tehnologija u svakodnevni rad te svoju tvrdnju potkrijepio brojnim promjenama koje su nastupile od 2008. godine kada je uvedeno cjelovito elektroničko poslovanje Gradske uprave do danas.

"Postigli smo značajne uštede i omogućujemo građanima i poduzetnicima lagodnije poslovanje od e-računa, e-uplatnica, e-potpisa pa do usluga kao što je e-vrtić koji omogućuje brži proces upisa i doprinio je tome da je svakom dijetetu u Puli osigurano mjesto u vrtiću", kazao je Miletić te je predstavio i podatke vezane uz gospodarski uspjeh, a jedan od njih jest da u Puli ima 67 poduzetnika na 1000 radno sposobnih stanovnika.

"Unatoč različitim političkim ideologijama, sve odluke u Udruzi gradova već godinama donosimo jednoglasno i to dovoljno govori o našoj ulozi u ovoj instituciji", rekao je Željko Turk, predsjednik Udruge gradova i gradonačelnik Zaprešića na početku Liderove konferencije. Istarski župan i zamjenik predsjednika hrvatske zajednice županija Valter Flego, okupljenima je poručio kako poduzetnici te lokalna i regionalna samouprava nisu suprotstavljene snage već partneri koji trebaju zajedno surađivati.

"A mi u Istri tako već godinama i radimo i rezultati su tu. Istra ima najveći broj malih i srednjih poduzetnika u državi, dvostruko manje nezaposlenih nego u ostatku države, veći BDP, ali još imamo posla", kazao je Flego. 8. Susret gradonačelnika i poduzetnika održava se pod visokim pokroviteljsvom predsjednice Republike Hrvatske i traje do petka 25. studenog.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa