Rušenje Medicinske škole

Isplativije srušiti postojeću zgradu i izgraditi novu na istoj lokaciji

0
Medicinska škola Pula (foto: Glas Istre)
Medicinska škola Pula (foto: Glas Istre)

Radovima na rušenju Medicinske škole Pula pristupilo se kako bi se što prije otklonila moguća opasnost za građane i okolinu. Navedenim radovima predviđeno je uklanjanje postojeće građevine, bez dodatnih radova, priopćeno je Istarske županije.

Medicinska škola Pula preseljena je u novouređene prostorije u zgradi bivše kirurgije Opće bolnice Pula od školske godine 2010./2011., nakon čega je dolazilo do kontinuirane devastacije zgrade od strane nepoznatih osoba. Prema idejnom projektu, pokazano je kako je ekonomski isplativije i cjenovno prihvatljivije srušiti postojeću školsku zgradu i izgraditi novu na istoj lokaciji. Nova zgrada će omogućiti izvođenje odgojno-obrazovnih programa Medicinske škole u prostorijama koji odgovaraju suvremenim pedagoškim standardima.

Izgradnja nove Medicinske škole jedan je od prioriteta za Istarsku županiju s čijom će se gradnjom započeti kada se osiguraju izvori financiranja. Izgradnjom škole stvorit će se preduvjeti za uvođenje novih odgojno-obrazovnih programa, čime će se povećati broj upisanih učenika i razrednih odjela Medicinske škole, a u konačnici i povećati kvaliteta usluga u Općoj bolnici Pula i ostalim zdravstvenim ustanovama Istarske županije.

Radovi na rušenju zgrade trajat će do 13. siječnja 2017. godine. Izvoditelj radova je tvrtka Vladimir Gortan d.d. Pazin. Usluga nadzora povjerena je tvrtci Singrad d.o.o. iz Poreča, a usluga obavljanja poslova koordinatora II tvrtci Assequi grupa d.o.o., iz Pazina. Vrijednost radova iznosi 185.097,30 kn, s uključenim PDV-om, priopćeno je Istarske županije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa