Počinje rušenje pulske Medicinske škole

0
Medicinska škola u Puli (foto: Glas Istre)
Medicinska škola u Puli (foto: Glas Istre)

Sutra počinje rušenje Medicinske škole u Puli, a radovi obuhvaćaju kompletno uklanjanje postojeće napuštene zgrade na adresi Ul. Rižanske skupštine 2. Uvođenje u sam posao rušenja održalo se 21. studenog, na sastanku s tvrtkom Vladimir Gortan iz Pazina, izvoditeljem radova na rušenju postojeće zgrade Medicinske škole Pula.

Izvoditelj je odabran sukladno bagatelnom postupku Medicinske škole Pula te je dostavio najpovoljniju ponudu u sveukupnom iznosu od 185.097,30 kuna s uključenim PDV-om. Usluga nadzora povjerena je tvrtci Singrad iz Poreča, a usluga obavljanja poslova koordinatora II tvrtci Assequi grupa iz Pazina.

Medicinska škola Pula je 12. lipnja 2014. godine prijavila početak radova sukladno navedenim aktima o gradnji. Izveli su se pripremni radovi gradilišta, radovi unutarnjeg rušenja, te deinstalacije opreme i uređaja, čime se spriječila možebitna opasnost po okolinu. Izvođač je bila tvrtka Vladimir Gortan d.d., a uslugu nadzora je pružala tvrtka Singrad iz Poreča.

Vrijednost tih radova iznosi 31.421 kuna s uključenim PDV-om. S ciljem obustavljanja daljnje zlouporabe i devastacije građevine od strane nesavjesnih osoba, izvršena je prijava nastavka građenja, odnosno cjelokupnog rušenja postojećeg objekta 16. studenog 2016. godine. Predviđeno trajanje radova je do 13. siječnja 2017. godine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa