Goran Žmak: Mojim kolegama je zasmetala moja beskompromisna borba protiv kriminala u Općini Medulin

0
Sjedište Općine Medulin
Sjedište Općine Medulin

„Predsjedništvo medulinske podružnice IDS-a donijelo je prije nekoliko dana odluku da me se briše iz evidencije, i to nakon punih 19 godina članstva! Obavijest i obrazloženje o razlozima toga čina nisam dobio. Navodni razlog na kojemu se temelji ta odluka jest to da sam se ja tobože „udaljio od politike IDS-a okrenute samo i isključivo razvoju, napretku općine i povećanju kvalitete života“. A to jednostavno nije točno. Potpuna istina je, prvo, da se nisam nikome ni približio ni udaljio, te, drugo, i najvažnije, da je mojim kolegama u stranci, po svemu sudeći, zasmetala moja beskompromisna borba protiv kriminala i uskih osobnih interesa koji općinu guraju u sve veće probleme, dugove i stagnaciju“, reagirao je medulinski općinski vijećnik Goran Žmak na tekst objavljen na našem portalu pod nazivom „Goran Žmak izbačen iz IDS-a“.       

„Prilikom osnutka medulinske općine IDS je djelovao kao napredna, razvojno orijentirana stranka čije je ideje podržala većina građana“, kaže dalje Žmak. „Krajem devedesetih godina izgubili smo, na žalost, njihovo povjerenje i od tada nismo ostvarivali značajniji utjecaj. Na izborima 2009. godine natjecao sam se kao IDS-ov kandidat za načelnika, u čemu nisam uspio. Ipak, moja je stranka odlučila da u koaliciji s nezavisnom listom Emila Jukopile formiramo većinu u Općinskom vijeću kako bi Darko Lorencin postao njegovim predsjednikom. U to sam vrijeme čvrsto vjerovao da će  moja stranka u suradnji s nezavisnim vijećnicima imati dovoljno snage i odlučnosti u raščišćavanju brojnih nepravilnosti od kojih je nemali broj bio u trgovačkom društvu „Albanež“. Iz tog sam se razloga i prihvatio rada u nadzornom odboru te općinske tvrtke, pri čemu sam vrlo konkretno i otvoreno ukazao na brojne nepravilnosti i zloupotrebe koje su se u njoj dešavale. Na žalost, u tom nastojanju nisam dobio podršku ni stranačkih kolega ni institucija kojima je to posao.

Prije nekoliko mjeseci glavni tajnik stranke Tedi Chiavalon predložio mi je da podnesem ostavku na mjesto općinskog vijećnika, te zauzvrat zadržim ono u nadzornom odboru Albaneža jer tamo, kako reče, „radim dobar posao“.  Nisam pristao na tu „trgovinu“ jer smatram moralnom obavezom da vijećnički mandat odradim pošteno, do kraja i na dobrobit građana. Takav me pristup, eto, koštao ne samo članstva u stranci, već su me izbacili i iz nadzornog odbora. A u isto vrijeme na skupštini društva na kojoj su mene isključili utvrđen je gubitak od dva milijuna kuna, većim dijelom zbog povećanog zapošljavanja u novije vrijeme!  Ipak, sve to me neće spriječiti da beskompromisno ustrajem u politici čistog obraza koju vodim od učlanjenja u IDS u siječnju 1993., pa sve do danas. A o tome tko se zalaže za napredak općine, a tko skrbi isključivo o sebi i svojima sud će, na kraju krajeva, ipak reći građani, i to već na sljedećim izborima“, rekao je Goran Žmak, nezavisni vijećnik u Općinskom vijeću Medulina.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa