Vijeće Gračišća dalo suglasnost za obnovu ceste do Poldrugovaca

0
Proračun Gračišća u 2017. trebao bi iznositi 17,4 milijuna kuna
Proračun Gračišća u 2017. trebao bi iznositi 17,4 milijuna kuna

U općinskoj vijećnici u Špitalu 15. studenog održana je 21. sjednica Općinskog vijeća Gračišća. Prva točka Dnevnog reda odnosila se na Prvo čitanje Proračuna Općine Gračišće za 2017. godinu i Projekcija Proračuna za 20018.-2019. godinu. Proračun Općina Gračišće u 2017. godini sukladno planu iznosi 17.431.725 kuna.

Navedena sredstava, uz redovito poslovanje planirana su utrošiti i u najvažnije projekte: izgradnja dječjeg vrtića u Gračišću,  rekonstrukcija nerazvrstane ceste Lovrići-Bažoni-Brežani-Matkovići-Poldrugovci, Visitor centar „Katinina Kuća“, nastavak popločenja starogradske jezgre Gračišća, uređenja groblja u Gračišću i Škopljaku  te nastavak rekonstrukcije i uređenja škole u Milotskom Brijegu. Vijećnicima je u sklopu prve točke Dnevnog reda prezentiran i Vodič za građane vezano za Proračun za 2017. godinu kako bi se mještanima na jednostavniji, razumljiv i slikovit način prikazalo  u što se planiraju utrošiti proračunska sredstva.

Vijećnici Općine Gračišće svojim su glasanjem dali  suglasnost za provedbu projekta „Rekonstrukcija nerazvrstane ceste Lovrići-Bažoni-Brežani-Matkovići-Poldrugovci-ŽC 5046 (NC011) na k.č. 794/10 k.o, Škopljak“ unutar mjere 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014-2020, podmjera 7.2. za korištenje bespovratnih sredstva Europske unije sa ciljem poboljšanja cestovne infrastrukture i povećanja sigurnosti u prometu kao i poticanja rasta i društveno-ekonomske održivosti kroz poboljšanje životnih uvjeta. Ukupna vrijednost navedenog projekta sukladno projektno-tehničkoj dokumentaciji iznosi 3.011.250 kuna.

Vijećnici su jednoglasnim glasovanjem usvojili Odluku o sufinanciranju boravka djece u Dječjim vrtićima kojom se pobliže definiraju kriteriji za osiguravanje sredstava za sufinanciranje boravka djece sa područja Općine Gračišće u dječjim vrtićima. Vijećnici su također izglasali i Odluku o II. izmjenama i Odluke o raspoređivanju sredstava za rad političkih stranaka i nezavisnih članova zastupljenih u Općinskom vijeću Općine Gračišće u 2015. godini.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa