MALI LJUBITELJ ŽIVOTINJA I SF-a

Foto Pogledajte kako je osmogodišnjak nacrtao Baby Lasagnu!

18.05.2024 - 16:02
Abdullah Adnan - Abi (8) iz Labina
Abdullah Adnan - Abi (8) iz Labina

Osim što je odličan učenik, polaznik 2. razreda OŠ Ivo Lola Ribar iz Labina, Abdullah Adnan - Abi likovno je iznimno nadaren. Njegov talent uočen je još u vrtiću kada je kao 4-godišnjak plijenio pažnju svojim crtežima, s lakoćom odrađujući svaku zadanu temu. 

 

Baby Lasagnu, trenutno najpopularnije glazbeno ime u Hrvatskoj, mali Abdullah je nacrtao na satu likovnog odgoja. Plakat Baby Lasagne učenicima je bio predložak za crtanje.

"Najprije sam skicirao s olovkom, zatim podebljao s flomasterom, pa potom obojao drvenim bojicama", pojasnio nam je Abi tehniku svog likovnog rada.

Abijev crtež Baby Lasagne

"Najradije crtam životinje, vojnike, čudovišta i junake koje vidim na igricama ili filmovima. Najviše volim crtati s olovkom portrete. Ali znam crtati sve likovne tehnike", kaže osmogodišnji Abi, koji je prošle godine osvojio treću nagradu na likovnom natječaju povodom 400. obljetnice zvonika Svetog Justa, zaštitnika Labina.

Pored toga, sudjelovao je na likovnoj radionici za osnovnoškolce 'Vagoneti' tijekom zimskim praznika, prigodom obilježavanja 103. obljetnice Labinske republike. 

Vještinu i strast prema umjetnosti naslijedio je od mame Monike, grafičke dizajnerice, a ona pak od svog ujaka Nenada, grafičkog inženjera.

Osim crtanja, Monika i Abdullah vole biti okruženi životinjama, pa u svom životinjskom carstvu hrane 15 mačaka, jednog psa, mnoštvo zečeva, kokoške, dok u terarijima uzgajaju razne reptile i insekte.

Abdullah nam je rekao da s mamom svake godine posjećuje festivale ljubitelja znanstvene fantastike, Liburnicon, Rikon i Istrakon. "Volim se oblačiti u kostime SF junaka i imam ih puno", kaže Abi, koji se također okušao i u folklornom plesu kao član KUD Ivan Fonović Zlatela iz Kršana. Prošle godine je upisao Umjetničku školu, a želja mu je naučiti svirati klavir. (Eleonora Matković Čakić)

Tweet

Posljednje novosti