Počeo Poreč Dox, filmove odabrao Đelo Hadžiselimović

0
S otvaranja Poreč Doxa
S otvaranja Poreč Doxa

Projekcijom dokumentarca “Poslušaj me, Marlon” 7. studenog otvoren je 6. Poreč Dox, međunarodni festival dokumentarnog filma. Da je ovogodišnji program Poreč Doxa najbolji i najbogatiji dosad potvrdio je moderator i selektor Đelo Hadžiselimović na otvorenju festivala u Kinu Poreč, izdvojivši filmske portrete Marlona Branda i Kurta Cobaina te hrvatsku premijeru filma o Zlatanu Ibrahimoviću “Kako postati Zlatan”.

Umjetnička direktorica festivala fotografije Organ vida, Marina Paulenka, predstavila je  izložbu fotografija Borka Vukosava “Grad” koja prati Poreč Dox. Javnosti nepoznate i neprepoznatljive vizure autorova rodnog Dubrovnika tako su upotpunile program festivala, a Elio Štifanić, ravnatelj Učilišta Poreč, organizatora Poreč Doxa, izrazio je zadovoljstvo širenjem programa Poreč Doxa i na druge dokumentarne forme. 

Uslijedile su projekcije filmova Mirze Skenderagića “Ja mogu da govorim” u kojem se tematizira mucanje te najposjećenija projekcija večeri - ona Porečana Gorana Škofića. Škofićev nagrađivani eksperimentalno-igrani film “Na plaži” prikazan je u off-programu, u sklopu Ciklusa autora “Tornaj se doma” / “Torna casa”.

U Kinu Poreč od 7. do 12. studenog na programu će se naći dvadesetak dokumentaraca. Đelo Hadžiselimović u ulozi moderatora predstavit će neke zanimljive goste narednih dana festivala. Mirjana Hrga na 6. Poreč Doxu gostuje s filmom “Prvi put”, a od  gostiju se ističu  i Robert Zuber s filmom “Kandidat” te Mladen Vušurović, direktor Beldocsa, međunarodnog festivala dokumentarnog filma iz Beograda.

Osim raznovrsnog filmskog programa u kojemu će svatko pronaći nešto za sebe, posjetitelje čeka i dobra zabava na AfterDox partyjima te koncert Elementala posljednjeg dana festivala. Program festivala je dostupan na ovom linku, a više informacija na Facebook stranici Poreč Dox.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa