Buić: Pazin domaćin Europskog prvenstva u boćanju, a nije riješio pitanje boćarske dvorane

0
Veseljko Buić
Veseljko Buić

Europsko prvenstvo u boćanju, koje će se u rujnu održati u Pazinu, ponovo je aktualiziralo problem oko dvostrukog najma boćarske dvorane u Pazinu.

Veseljko Buić je kao direktor tvrtke V.I.B.,1. travnja 2006. godine, potpisao ugovor s tvrtkom Istracommerce, odnosno tadašnjim direktorom Vladimirom Fornažarom, o najmu boćarske dvorane, a naknadno je, 2009. godine, Savez sportova Grada Pazina godine sklopio ugovor o najmu te iste dvorane.

"Ugovor sam sklopio na 5+5 godina, što znači da vrijedi do 2016. godine bez obzira na ugovor Saveza sportova Grada Pazina i Istracommerca iz 2009. kojim se dvorana daje u dvostruki najam", kaže Buić i dodaje da Savez sportova ulazi u dvoranu unatoč istaknutoj obavijesti o zabrani korištenja bez dogovora, čime ih smatra nelegalnim davateljima usluga.

Obavijest korisnicima dvorane
Obavijest korisnicima dvorane
"Uz inzistiranje da se dvorana koja je tada bila zapuštena i u derutnom stanju, stavi u funkciju, tada sam kupio parket, koji sam htio postaviti s ciljem da dvorana postane multifunkcionalna, jer iako je namijenjena boćarima, nije logično da bude korištena samo za boćanje, što se na kraju i pokazalo ispravnim razmišljanjem i dokazano je organizacijom koncerata, boks mečeva, maškara za djecu i drugih priredbi, kao i humanitarnog koncerta za Društvo tjelesnih invalida Pazin i raznih drugih događanja", kaže Buić.

Buić dodaje kako je tek iz medija doznao kako se Pazin kandidirao za Europsko prvenstvo u boćanju, što mu je bilo izuzetno drago, iako mu je s druge strane bilo nelogično da se grad kandidirao, a nema prostor za održavanje, odnosno nema čiste papire.

U međuvremenu nitko se od ljudi iz organizacijskog odbora nije javio do unatrag dva mjeseca kada je s njim razgovarao Valter Krizmanić, predsjednik Istarskog boćarskog saveza.

Buić ističe da je apsolutno za to da se prvenstvo održi u Pazinu u boćarskoj dvorani, ali tek nakon što se riješe nelogičnosti oko dvostrukog ugovora.

Boćarska dvorana u Pazinu
Boćarska dvorana u Pazinu
Čak i nakon nekoliko sastanaka s gradonačelnikom Krulčićem situacija je i dalje "status quo", ali Buić se, kako kaže, nada da će prevladati razum te da će Pazin biti uzoran domaćin ovog prvenstva kako igračima tako i uzvanicima i svim gostima. Ponudio i sastanak svih odgovornih, da se vidi tko je pogriješio, te da se problem riješi razgovorom, no i taj je pokušaj rješavanja nastalog problema još uvijek bez odjeka.

"Oni koji su potpisivali nešto što nisu trebali, neka odgovaraju, a ja ću odgovarati ako sam za nešto kriv", zaključuje Buić.

Razgovor s gradonačelnikom čekamo gotovo dva mjeseca

Osim natkrivanja vanjskog igrališta najavljeni su radovi i u dvorani, gdje se na mjestu ugostiteljskog objekta planira postavljanje tribina za dodatna sjedeća mjesta. Neslužbeno se, kao drugi mogući prostor odvijanja prvenstva, spominjala dvorana Pazinskog Kolegija, no prilagodba te sportske dvorane za ovaj događaj zahtijevala bi veće financijske izdatke.

Osim ovih podataka, neslužbeno doznajemo i kako se Grad Pazin, kako bi pokrio određene troškove organizacije planira zadužiti. S obzirom na stanje proračuna koje je obznanjeno na sjednicama Gradskog  vijeća, zaduživanje je izgleda i jedini način da se pokriju troškovi organizacije.

Na mjestu ugostiteljskog objekta u planu je postaljvanje dodatnih tirbina
Na mjestu ugostiteljskog objekta u planu je postaljvanje dodatnih tirbina
O problemu boćarske dvorane, troškovima, kao i o cjelokupnoj organizaciji europskog boćarskog prvenstva, htjeli smo razgovarati s pazinskim gradonačelnikom Renatom Krulčićem. No, u gotovo dva mjeseca gradonačelnik nije imao vremena da nas primi, pa nismo uspjeli saznati detaljnije planove i tijek organizacije.

Predsjednik Josipović je prihvatio pokroviteljstvo ove manifestacije izrazivši prigodom posjeta izaslanstva iz Pazina uvjerenje kako će Grad Pazin biti uzoran domaćin.

Vidjeti ćemo hoće li to biti tako, ili će i igrače i goste dočekati zatvorena vrata, kao što su i nas dočekala zatvorena vrata gradonačelnikova ureda. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Planira se natkrivanje vanjskih terena
Planira se natkrivanje vanjskih terena

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa