Puljanin spasio praščića: Mazio ga i pustio u šumu

0
Mladunče divlje svinje na cesti kraj Pješčane uvale (foto: 24sata)
Mladunče divlje svinje na cesti kraj Pješčane uvale (foto: 24sata)

Puljanin Nadan Kosanović (42) vraćao se u srijedu navečer kući iz Pješčane uvale, kad je vidio nešto da leži nasred ceste. Odmah je zaustavio vozilo i vidio divlju svinju koja je bila živa, ali malo ošamućena, piše 24sata.

“Vjerojatno ju je neko vozilo prije mene okrznulo i ostavilo na cesti. Izašao sam iz vozila i prišao nesretnoj životinji. Netremice me je promatrala i ja nju. Kad sam vidio da mi neće ništa, polako sam je podignuo i pregledao da nije možda ozlijeđena te je prenio na siguran teritorij, prema šumi. Nasreću, vozač automobila koji ju je udario samo ju je malo ošamutio“, ispričao je Kosanović. U međuvremenu su se zaustavili i drugi ljudi te zvali policiju i lovce. Ni trenutka Puljanin nije dvojio, nego je maknuo svinju od oko 15 kilograma dalje od prometnice da je zaštiti od vozila i neko vrijeme ostao s njom.

“Mazio sam je cijelo vrijeme, desetak minuta sigurno. Godilo je to nesretnoj životinji i osjećala se sigurno. Došla je k sebi, stala na noge, pogledala me još jednom i odskakutala u šumu Samo nek’ je živa i zdrava te da se ubuduće kloni prometnice“, komentirao je Kosanović koji, kaže, obožava životinje. Dodaje da na tome mjestu svinje često prelaze iz šumice preko ceste, prema Vinkuranu, donosi 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa