Istranin svjedok potresa u Slavoniji

Osjetili smo lagano podrhtavanje i kao neki udarac

0
Valter Bastijanić
Valter Bastijanić

„Bio sam sa suprugom i bolesnom kćerkom u kući i upravo sam joj mjerio temeperaturu kad smo osjetili neko lagano podrhtavanje i kao neki udarac. Žena me upitala je li nešto palo u kući“, ispričao nam je Valter Bastijanić, Istranin koji već više godina živi u Slavonskom Brodu.

Naime, potres jačine 4,2 stupnja po Richteru pogodio je 7. listopada oko 11.30 sati Slavoniju. Epicentar je bio u blizini Velike Kopanice, između Slavonskog Broda i Županje, i to na dubini od oko 10 kilometara. Osjetio se danas oko 11.25 u cijeloj Slavoniji i Osijeku, pišu mediji. „Imamo staklene čaše u vitrini, i baš da smo osjetili neko zveckanje – nismo, ali vidjeli smo da se definitivno nešto događa“, rekao nam je Bastijanić.

"Potres se dogodio u selu Gundinci, bio sam u lokalnom kafiću, čaše i frižideri su doslovno počeli skakati, sve se treslo, trajalo je nekih 8-10 sekundi, kad smo izašli van puno ljudi je pobjeglo iz kuće od straha. Prvo smo mislili da je to nekakav valjak išao, ali kad smo shvatili da je potres brzo smo pobjegli na čistinu", kazao je za Index jedan stanovnik Slavonije koji je osjetio potres. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa