naslijedila ivu ciceran

Majda Milevoj Klapčić preuzela funkciju ravnateljice Gradske knjižnice Pazin

13.05.2024 - 16:32
Majda Milevoj Klapčić i Suzana Jašić
Majda Milevoj Klapčić i Suzana Jašić

Nakon što je na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća Pazina krajem travnja Majda Milevoj Klapčić imenovana novom ravnateljiomu Gradske knjižnice Pazin, tu je funkciju preuzela danas, 13. svibnja. Tim je povodom za novu ravnateljicu u Maloj vijećnici gradonačelnica Suzana Jašić sa suradnicima upriličila službeni prijem, čestitajući joj i zaželjevši uspješan mandat.

 

Gradonačelnica je u svom obraćanju također istaknula i važnost knjižnice u zajednici te je izrazila podršku Grada u daljnjem radu. „Želimo novoj ravnateljici mnogo sreće i uspjeha u vođenju Gradske knjižnice te se radujemo suradnji na daljnjem unapređenju kulturnih i obrazovnih sadržaja u našem gradu“, poručila je  Jašić.

Nova ravnateljica zahvalila se na dobrim željama te istaknula zadovoljstvo zbog preuzimanja nove uloge, naglasivši da se raduje novim izazovima koji su pred njom. Na funkciju ravnateljice Majda Milevoj Klapčić dolazi nakon Ive Ciceran koja je knjižnicu vodila četiri mandata. Milevoj Klapčić je profesorica talijanskog jezika i književnosti, a dosad je radila kao knjižničarka u Srednjoj školi Mate Blažine u Labinu. Dobitnica je nagrade Ministarstva obrazovanja za najbolje odgojno - obrazovne djelatnike u 2021., 2022., i 2023. godini. Aktivna je i u brojnim projektima u koje su uključeni srednjoškolci, dok je svojevremeno bila i voditeljica županijskog Stručnog vijeća za talijanski jezik za Istarsku županiju.

„Pazin mi se čini kao sredina koja jako brine za svoje građane. Svi su vrlo otvoreni u komunikaciji za razliku od nekih drugih sredina. Gradska knjižnica Pazin imala je dugogodišnju ravnateljicu koja je jako dobro radila. Sve polazi od osobe i tima. Tim je taj koji radi. Mislim da je kolektiv u pazinskoj knjižnici jako dobro posložen i da svatko ima neke svoje preferencije“, rekla je Majda Milevoj Klapčić, koja, između ostalog, u svom četverogodišnjeg planu rada Gradske knjižnice Pazin ističe misiju i viziju knjižnice koja počiva na ideji „knjižnica u zajednici, zajednica u knjižnici i knjižnica za zajednicu", priopćili su iz Grada Pazina. (IHR)

Tweet

Posljednje novosti